Jahody podle starého receptáře
Lety ověřený, rodinný recept na zavařený jahodový kompot. Pomůže vám při zpracování úrody šťavnatých jahod, kterých se při tomto způsobu zavařování vejde do sklenice více a nikdy se nekazí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 070 kJ / 5 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,00 g |
Tuky | 15,00 g |
Vláknina | 100,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 200,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahody podle starého receptáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmKp
Moje poznámka
Jahody podle starého receptáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmKp
Nejnovější recepty
Kuřecí s houbami a rajčaty
Přidáno před 8 hodinami
Tvarohové knedlíky se švestkami
Přidáno před 13 hodinami
Dědova kulajda
Přidáno před 18 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
Přidáno před 18 hodinami
Salát s křehkým čerstvým čajotem
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí stir-fry s rýží
Přidáno 29. 9. 2025 00:38:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Linecké řezy s jablky
nochy před 9 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
MarieBrozova před 9 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
barborapolas před 10 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Kačenka před 10 hodinami
Linecký koláč s marmeládou
Zbynek Hladik před 10 hodinami
Žampiony " Wellington"
KatkaCechova před 11 hodinami
Klobásky v zelí
misula29 před 11 hodinami
Houbová omáčka s muškátovým oříškem
Sahula před 11 hodinami
Havajský salát s japonským původem Poke bowl
Lucie1001 před 12 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
Cinderka před 12 hodinami
Tématické fráze:
zavařování jahod,
zavařování jahodový kompot,
zavařování jahod se kazí co dělat,
recept na zavarovaní jahod,
jahody zavařování,
jak zavařit jahody,
jahodový kompot podle babicky,
jak zamrazit jahody,
zavařování jahody cukrem,
jak se zavaruji jahody,
nálev na jahody,
jak zavarovat jahody,
zavařené jahody,
jak dlouho zavařovat jahody,
zavařování jahod recept,
zavařené jahody ve vlastní šťávě,
staré recepty na marmelády,
zavařování jahody,
recepty z jahod,
zavařování jahod bez cukru
Suroviny:
jahody,
voda,
cukr krupice,
kyselina citronová,
rum
Komentáře (27)
Dnes dělám už druhou dávku!💗🍀
Krátce (jak jinak, že?) blanšíruji a po okapání hned plním do sklenic, zaleji sirupem a steriluji.
Do 3 sklenic se vejde tolik ovoce, na kolik by bez blanšírování byly potřeba 4 sklenice