Letní, osvěžující okurkové gazpacho
Gazpacho je španělský tekutý salát z čerstvé zeleniny původem z Andalusie. Podává se vychlazené, a to buďto jako studená polévka, nebo jako hustý nápoj v širokých sklenicích. Zajisté vás v horkém létě příjemně osvěží.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 549 kJ / 131 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,40 g |
Tuky | 5,84 g |
Vláknina | 12,68 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 41 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 12,93 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Letní, osvěžující okurkové gazpacho
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDQ7V
Moje poznámka
Letní, osvěžující okurkové gazpacho
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDQ7V
Nejnovější recepty
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 41 minutami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 3 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 16 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 22 hodinami
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno před 22 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sterilovaná paprika s olejem
Michaela77 před 1 hodinou
Černá čočka s kořenovou zeleninou - příloha či teplý salát
Modraska před 2 hodinami
Borůvkové muffiny
olivka před 2 hodinami
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Dagemar před 2 hodinami
Vepřové kostky na česneku
Nikijaho před 3 hodinami
Maďarská houbová polévka
Fitulka před 3 hodinami
Polévka z červené čočky s česnekem
KuchtinkaHaninka před 3 hodinami
Čevabčiči s bramborem
erikpatrik@email.cz před 3 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Aknytsirk před 3 hodinami
Kaše z ovesných vloček
Petr9 před 4 hodinami
Suroviny:
okurka čerstvá,
paprika kozí roh pálivá,
cibulka jarní,
česnek,
avokádo,
šťáva limetková,
sůl,
pepř mletý,
smetana zakysaná,
ořechy lískové,
pepř růžový,
olej olivový,
bazalka čerstvá
Komentáře (18)
Mějte se krásně… 😉
Dochucuji matou, ale to je ryze osobni zalezitost.