Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 136 kJ / 3 857 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,46 g |
Tuky | 222,73 g |
Vláknina | 30,30 g |
Cholesterol | 616 mg |
Sodík | 2,78 g |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 397,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180°C, kulatou dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme dno pečícím papírem.
Do mísy prosejeme všechny sypké suroviny a dobře promícháme. Přidáme vejce rozkvedlané v mléce, olej a umícháme hladké těsto. Nalijeme do formy a pečeme cca 25 minut, necháme dobře vychladnout na mřížce. Krok 2: Hobliny na ozdobu připravíme pomocí pečícího papíru, na který v tenké vrstvě špachtlí rozetřeme rozpuštěnou, zchladlou čokoládu, překryjeme stejným kusem pečícího papíru a srolujeme. Uložíme do lednice až na pozdější použití - po rozbalení se čokoláda sama naláme. Krok 3: Na pěnu rozpustíme ve vodní lázni čokoládu a necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Vychlazenou smetanu vyšleháme do tuha a do ní pomalu za stálého šlehání přiléváme čokoládu.
Získáme nadýchaný hedvábný krém.
Okruží dortové formy (ve které se pekl korpus) umyjeme a suché vymažeme máslem.
Vychladlý korpus položíme na servírovací tác a okruží na něj nasadíme. Pokud vznikne mezírka mezi korpusem a okružím, vyplníme ji potravinářskou folií.
Na korpus navrstvíme čokoládovou pěnu, uhladíme povrch a tácem několikrát klepneme o stůl, abychom se zbavili vzduchových bublin. Vložíme do lednice a necháme dobře vychladit (40 minut). Krok 4: Na bílou vrstvu ušleháme šlehačku, přidáme prosátý cukr a lehce zašleháme mascarpone . Navrstvíme na vychlazenou čokoládovou vrstvu, necháme ztuhnout a dozdobíme čokoládovými hoblinami.
Do mísy prosejeme všechny sypké suroviny a dobře promícháme. Přidáme vejce rozkvedlané v mléce, olej a umícháme hladké těsto. Nalijeme do formy a pečeme cca 25 minut, necháme dobře vychladnout na mřížce. Krok 2: Hobliny na ozdobu připravíme pomocí pečícího papíru, na který v tenké vrstvě špachtlí rozetřeme rozpuštěnou, zchladlou čokoládu, překryjeme stejným kusem pečícího papíru a srolujeme. Uložíme do lednice až na pozdější použití - po rozbalení se čokoláda sama naláme. Krok 3: Na pěnu rozpustíme ve vodní lázni čokoládu a necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Vychlazenou smetanu vyšleháme do tuha a do ní pomalu za stálého šlehání přiléváme čokoládu.
Získáme nadýchaný hedvábný krém.
Okruží dortové formy (ve které se pekl korpus) umyjeme a suché vymažeme máslem.
Vychladlý korpus položíme na servírovací tác a okruží na něj nasadíme. Pokud vznikne mezírka mezi korpusem a okružím, vyplníme ji potravinářskou folií.
Na korpus navrstvíme čokoládovou pěnu, uhladíme povrch a tácem několikrát klepneme o stůl, abychom se zbavili vzduchových bublin. Vložíme do lednice a necháme dobře vychladit (40 minut). Krok 4: Na bílou vrstvu ušleháme šlehačku, přidáme prosátý cukr a lehce zašleháme mascarpone . Navrstvíme na vychlazenou čokoládovou vrstvu, necháme ztuhnout a dozdobíme čokoládovými hoblinami.
Zveřejněno 25. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový pěnový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DKNx
Moje poznámka
Čokoládový pěnový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DKNx
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 4 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 5 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 5 minutami
Špenátová polévka
brtna před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 2 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 3 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 3 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 3 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 5 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 5 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 6 hodinami
Tématické fráze:
pěnový dort,
pěnové dorty,
hedvábný čokoládový dort,
pěnový dort recept,
dorty recepty,
dort z čokolády a vajec,
hedvábný dort,
recept na penovy dort,
dort z vajec a čokolády,
dvoupatrový čokoládový dort,
pěnový krém do dortu,
čokoládový dort korpus,
recepty na dorty,
pěnový korpus,
penový dorty,
cokoladovy penovy krem,
pěnový krém,
pěnový krém recepty,
čokoládvý dort,
čokoládový dort s mascarpone
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
mléko,
kakao holandské,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
vejce,
olej slunečnicový,
sůl,
máslo,
čokoláda hořká,
smetana ke šlehání,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
čokoláda hořká
Komentáře (15)