Pěnové rohlíčky

Svetlana Kuchařka: Svetlana

Moučníky , Drobné pečivo 13 názorů

Suroviny

6 bílků
35 dkg krystalového cukru
20 dkg najemno!!! namletých ořechů
2 lžíce hrubé mouky
1 slazené kondenzované mléko
1 celé máslo
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bílky s cukrem ušlehat ve vodní lázni.
    Pak přidat ořechy a vmíchat mouku.

  2. Zdobícím sáčkem se dělají na vymaštěný a vysypaný plech (nebo pečící papír) malé rohlíčky (cca 5-6cm).

  3. Upečeme na nižší teplotu do růžova.

  4. Na vychlazené nastříkáme karamelový krém.
    No a na konec stříkám na ozdobu čokoládou.

  5. Krém:
    vaříme 2,5 hodiny plechovku mléka.
    Po uvaření a schládnutí vyšleháme s máslem

Poznámka

Tyto rohlíčky, kdybych dělala z pětinásobné dávky, tak nepřežijí víc než dva dny. Proto je peču mezi posledními, aby alespoň na Štědrý den zbyl tělem chráněný vzorek... :-)))..recept píšu, pro inspiraci, fotky jsem schopna dodat tak tři dny před svátky...:-DD

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pěnové rohlíčky

  • Alča Alča(neregistrovaná)

    Ještě by mě zajímalo na kolik pečete (sušíte)?

    Odpovědět

  • Alča Alča(neregistrovaná)

    Já také dělám takové rohlíčky,ale na ten spodek dávám krém alá pařížské rohlíčky a pak nahoru polevu. V podstatě jako pařížské rohlíčky,jen s tímto spodkem. Mňam mňam:-p

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana(autorka receptu)

    Zuzko, děkuji moc za hodnocení...tyto rohlíčky jsou opravdu vynikající...a na tvojí fotce je vidět, že je máš taky hezky křupavé a ne žvýkací...:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    také se přidávám se svou troškou do mlýna;-) výborné rohlíčky, které se rozplývaly na jazyku. skladovala jsem je v lednici a neustále chodila "ochutnávat". Jsou vážně vynikající a určitě jsem je nedělala naposledy:yes: Přidávám bod a fotečku a děkuji za recept:-K

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Dobré, křehké. Ještě se rozmyslím jakým krémem plnit. Karamelový je výborný ale mám strach, aby to nebylo už moc sladké. Asi zvolím čokoládový. Bodík č.9:-p

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

  • Paprika Paprika

    Zbyly mi bílky od zmrzliny - tam jsem dávala 5 žloutků. ;-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Zkusím.+bodík

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana(autorka receptu)

    Market, máš je moc hezké...víš, ono je asi fuk, jaký mají tvar, ale jak chutnají...obdivuji tě, že jsi schopna "toto" péct jen-tak...já akorát na Vánoce, někdy na Velikonoce a snad na nějaké narozky...:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Market, máš je nádherné!!:yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Světlanko - nevím jestli ty moje "hroudorohlíky" se alespoň vzdáleně podobají těm tvým, ale jsou vynikající:-p:-*:yes:. To bílkové těsto je podobné jako já dávám na http://www.toprecepty.cz/recept/3234-myslivecke-kn.... Svařené salko mám stále v pohotovosti - někdo hodný a chytrý mi tady poradil, že když ho vařím, tak ať si ho uvařím najednou víc plechovek - pak jak když ho najdeš;-) +:yes:

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana(autorka receptu)

    Žížalko, taky mám problém s velikostí, chce to prostě už trošku zkušenost, aby byli stejné. Já mám recept od mojí 85-let babičky, která je dělá roky, tak jsou jeden jak druhý. A moje?:-8 No, jsou hlavně výýýborné. A nejsou žvýkací. Jsou vynikající, rozsýpací. Ale je fakt, že je dělám až naposled, aby nenavlhli. Stojí to za to vyzkoušet. Fakt.:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jednou jsem někde četla tip, jak mít takovéto cukroví stejně veliké (což je pro mě docela těžká věc:-//)Namočit formičku do mouky a obtisknout obrys na plech. Zkoušela jsem tuhle "fintu", když jsem pekla žloutkové věnečky a docela se dařilo. Mám dotaz: tyhle rohlíčky jsou po upečení a naplnění "žvejkací" nebo "rozsýpací"? Jednou jsem něco podobného dělala, ale jiné těsto a bylo to jako žvýkačka:-//

    Odpovědět

Tématické fráze: pěnové cukroví vynikající pařížské rohlíčky pěnové cukroví recept pěnové ořechové rohlíčky karamelove rohlicky pařížské rohlíčky z bílků pěnové ořechové cukroví vynikající křehké rohlíčky ořechove pěnove rohlíčky rohlíčky s karamelovým krémem penove pečivo ořechové pěnové cukroví rohlíčky s pařížským krémem křehké pařižské rohlíčky ořechové pěnové pařížské placicky video vyborné mocca řezy bílkové rohlíčky s pařížským krémem penove orechove penové tyčinky

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít