Žampionový guláš s uzeninou a libečkem
Guláše mají u nás opravdu dlouhou historii a mnoho různých obměn svých chutí a příprav. V tomto receptu najdete návod na přípravu skvělého žampionového guláše s klobásou, které dokonale doplňuje výrazná chuť libečku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 163 kJ / 756 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,21 g |
Tuky | 23,23 g |
Vláknina | 36,15 g |
Cholesterol | 210 mg |
Sodík | 5,30 g |
Sůl | 12,30 g |
Sacharidy | 60,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stonky libečku nakrájíme na tenká kolečka, lístky nakrájíme nadrobno. Žampiony otřeme navlhčeným hadříkem a podle velikosti nakrájíme buď na čtvrtky nebo půlky. Česnek nakrájíme na tenké plátky, cibule na tenké půlměsíčky a klobásu na kolečka.
Krok 2: Do kastrolu na rozehřáté sádlo dáme na 2 minuty restovat klobásu společně s kmínem. Poté přidáme cibuli a česnek a restujeme 5 minut. Přidáme žampiony,zasypeme paprikou, solí a pepřem, promícháme, přidáme sójovou omáčku a podlijeme do dvou třetin vodou.
Krok 3: Přidáme nakrájené stonky libečku a pod pokličkou dusíme slabým varem 15 minut. Občas zamícháme a podle potřeby podlijeme.
Krok 4: Guláš dochutíme, přidáme nasekaný libeček, promícháme a podáváme. Na přílohu se hodí pečivo, ale i špecle nebo noky.
Zveřejněno 7. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampionový guláš s uzeninou a libečkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp0y1
Moje poznámka
Žampionový guláš s uzeninou a libečkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp0y1
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 6 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno 16. 7. 2025 17:18:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 2 minutami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 2 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 2 hodinami
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 2 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 3 hodinami
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 3 hodinami
Cuketové halušky
Saratice před 4 hodinami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 5 hodinami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 5 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 5 hodinami
Suroviny:
žampióny,
klobása,
cibule,
česnek,
sádlo,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
omáčka sojová,
libeček,
pepř mletý,
sůl,
voda
Komentáře (6)
Hned jdu do postupu dopsat,že žampiony příjdou do hrnce po orestování cibule a česneku.Ještě jednou děkuji