Žampiony s česnekovým bokem a vejci dušené v pánvi
Kloboučky žampionů plněné vajíčkem, s česnekovým bokem, dušené na směsi zeleniny provoněné rozmarýnem, budou lahodit nejen vašim chuťovým pohárkům, ale i očím. K této chutné večeři můžete zvolit přílohu na kterou zrovna máte chuť.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 129 kJ / 987 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,48 g |
| Tuky | 76,70 g |
| Vláknina | 7,61 g |
| Cholesterol | 1,58 g |
| Sodík | 645 mg |
| Sůl | 1,36 g |
| Sacharidy | 17,79 g |
Postup přípravy
Mrkev a celer nastrouháme na hrubém struhadle. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Obojí dáme do velké pánve na rozehřátý tuk restovat do sklovita. Krok 3: Poté přidáme mrkev s celerem a nožky a vnitřky žampionů. Osolíme, přidáme na menší kousky natrhaný rozmarýn a malinko orestujeme. Krok 4: Orestovanou směs malinko podlijeme a poklademe osolenými žampionovými kloboučky. Přiklopíme pokličkou a 5 minut podusíme. Krok 5: Odstavíme ze sporáku, do každého kloboučku dáme na stojato do dvou plátcích česnekového boku, který proti rozevření zajistíme párátkem. Krok 6: Do každého kloboučku velice opatrně vyklepneme vajíčko, lehce opepříme a osolíme. Pánev na sporáku opět přiklopíme pokličkou a slabým varem dusíme cca 10 minut do zatažení vajec. V polovině přidáme ještě trochu vody a plátek másla na zjemnění. Krok 7: Podáváme s čerstvým pečivem nebo přílohou podle chuti.
Zveřejněno 18. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampiony s česnekovým bokem a vejci dušené v pánvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD67O
Moje poznámka
Žampiony s česnekovým bokem a vejci dušené v pánvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD67O
Nejnovější recepty
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 35 minutami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 35 minutami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 17 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 17 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 18 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarský knedlík
HavranPB před 8 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 9 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 11 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 11 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 12 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 12 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 13 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 13 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 14 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 15 hodinami
Suroviny:
žampióny,
bok česnekový,
vejce,
pepř mletý,
sůl,
máslo,
olej,
česnek,
cibule,
mrkev,
celer,
rozmarýn,
sůl,
voda,
máslo,
bylinky zelené
Komentáře (5)
Marie Svarcova: Maruško děkuji ti
lenka.janatkova: Ivetko moc děkuji