Žampiony s česnekovým bokem a vejci dušené v pánvi
Kloboučky žampionů plněné vajíčkem, s česnekovým bokem, dušené na směsi zeleniny provoněné rozmarýnem, budou lahodit nejen vašim chuťovým pohárkům, ale i očím. K této chutné večeři můžete zvolit přílohu na kterou zrovna máte chuť.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 129 kJ / 987 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,48 g |
Tuky | 76,70 g |
Vláknina | 7,61 g |
Cholesterol | 1,58 g |
Sodík | 645 mg |
Sůl | 1,36 g |
Sacharidy | 17,79 g |
Postup přípravy
Mrkev a celer nastrouháme na hrubém struhadle. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Obojí dáme do velké pánve na rozehřátý tuk restovat do sklovita. Krok 3: Poté přidáme mrkev s celerem a nožky a vnitřky žampionů. Osolíme, přidáme na menší kousky natrhaný rozmarýn a malinko orestujeme. Krok 4: Orestovanou směs malinko podlijeme a poklademe osolenými žampionovými kloboučky. Přiklopíme pokličkou a 5 minut podusíme. Krok 5: Odstavíme ze sporáku, do každého kloboučku dáme na stojato do dvou plátcích česnekového boku, který proti rozevření zajistíme párátkem. Krok 6: Do každého kloboučku velice opatrně vyklepneme vajíčko, lehce opepříme a osolíme. Pánev na sporáku opět přiklopíme pokličkou a slabým varem dusíme cca 10 minut do zatažení vajec. V polovině přidáme ještě trochu vody a plátek másla na zjemnění. Krok 7: Podáváme s čerstvým pečivem nebo přílohou podle chuti.
Zveřejněno 18. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampiony s česnekovým bokem a vejci dušené v pánvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD67O
Moje poznámka
Žampiony s česnekovým bokem a vejci dušené v pánvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD67O
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 10 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 12 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťávička za studena dělaná
cybermis před 26 minutami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Miskaaaaa před 1 hodinou
Játrové knedlíčky do polévky
Zuzanka2309 před 2 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 3 hodinami
Tvarohová bublanina
tamarit před 3 hodinami
Salát Coleslaw
LA.63 před 3 hodinami
Okurková marmeláda se zázvorem
Slavista62 před 5 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
MagdalenaPistkova1292012 před 5 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
cherst před 6 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 7 hodinami
Suroviny:
žampióny,
bok česnekový,
vejce,
pepř mletý,
sůl,
máslo,
olej,
česnek,
cibule,
mrkev,
celer,
rozmarýn,
sůl,
voda,
máslo,
bylinky zelené
Komentáře (5)
Marie Svarcova: Maruško děkuji ti
lenka.janatkova: Ivetko moc děkuji