Fusilli s hlívou a uzeným bokem

Suroviny

200-250 g hlívy ústřičné
100-150 g uzeného bůčku
300-400 g těstoviny Fusilli
60 g másla
sůl
pepř
strouhaný sýr Parmezán (Gran Moravia nebo Ementál)

Postup přípravy receptu

  1. Na půlce rozehřátého másla lehce osmahneme kostičky uzeného bůčku, přidáme krájenou hlívu a pomalu ji smažíme do změknutí (pokud má snahu připalovat se, podlijeme 2-3 lžícemi vody a pod pokličkou ji dodusíme).

  2. Během smažení a dušení směs osolíme a opepříme.

  3. Ve slané vodě uvaříme těstoviny, po scezení do nich vmícháme zbytek másla a směs z pánve, dosolíme podle chuti a podáváme sypané sýrem.

Poznámka od kuchařky

Musím potvrdit, že je to opravdu hodně chutnější, voňavější se sýrem Gran Moravia než s naším obyčejným (na fotce).

Komentáře k receptu Fusilli s hlívou a uzeným bokem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: brambory s hlívou a s uzeným anything