Žampiony se šunkou a vejci, dušené v pánvi

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 30 minut 2 porce Houby 6 názorů

Suroviny

300 g velké žampiony
80 g plátkové šunky
1 lžíci nakrájených lístků petržele
100 g másla
2 lahůdkové cibule
4 menší vejce
50 g Eidamu nastrouhaného na hrubých slzičkách
60 ml vývaru nebo vody na podlití
sůl
mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony sloupneme, nožky nakrájíme na plátky a vnitřky kloboučků opatrně vydlabeme pomocí lžičky. Lahůdkovou cibulku nakrájíme a zvlášť oddělíme bílou a zelenou část. Šunku nakrájíme nadrobno a dáme ji osmažit do pánve na rozehřátý plátek másla.

  2. Poté přidáme bílou část cibulek, vydlabané vnitřky žampionů, okořeníme a prudce restujeme 5 minut. Promícháme s petrželkou a směsí naplníme žampionové kloboučky tak, že směs lžičkou utlačíme více ke krajům. Do vzniklých důlků opatrně vyklepneme vejce a zlehka posypeme solí a pepřem.

  3. Do hlubší pánve kterou můžeme přikrýt pokličkou dáme rozehřát druhý plátek másla. Přidáme nakrájené nožky, zelenou část cibulek a prudce orestujeme. Podlijeme vývarem a promícháme. Opatrně položíme naplněné žampiony přiklopíme pokličkou a slabým varem dusíme 10 minut.

  4. Po 10 minutách posypeme každý klobouček nastrouhaným sýrem. Opět přiklopíme pokličkou a dusíme přibližně 5 minut do roztavení sýra. Podáváme s pečivem nebo s přílohou, která nám vyhovuje.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Žampiony se šunkou a vejci, dušené v pánvi

Tématické fráze: žampiony na pánvi žampiony s vejcem žampiony na prudko žampiony s vajíčkem upotřebení pro nožky žampionů dušené žampiony.s vajíčkem dušené žampiony se zeleninou a vejcem žampiony recepty žampiony recepty s vejci plněné žampiony vejci zampiony syr vejce zampiony dusene s vajickem dušené žampiony s vejcem zapečené kloboučky žampionů se šunkou žampiony dušené žampiony s rýží a šunkou

Zapomněl/a jsem heslo