Podzimní ořechový chléb
Podzim milujeme pro jeho barevnost a rozmanitou štědrost – proč něco z plodů zahrad nevyužít do připravovaného chleba? Mrkev mu dodá vláčnost i určitou barevnost, ořechy zdraví i chutnou a křupavou tečku v každém krajíci. Vynikají chléb třeba k sýrům.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 499 kJ / 2 748 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,50 g |
Tuky | 96,46 g |
Vláknina | 31,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 89 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 381,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Postup přípravy tohoto chleba je obrovsky jednoduchý. Všechny suroviny kromě ořechů dáme do formy pekárny (v pořadí tekuté, pak mrkev a zvytek suchých surovin, droždí nahoru na mouku) a zapneme program Klasik (Základní).
Krok 2: Směs ořechů nahrubo pokrájíme a přisypeme do formy až po zvukovém signálu.
Krok 3: Hotový chléb vyklepeme z formy pekárny, vytáhneme z něj háky a chleba necháme vychladnout na mřížce.
Zveřejněno 14. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní ořechový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNjDy
Moje poznámka
Podzimní ořechový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNjDy
Nejnovější recepty
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 24 minutami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 1 hodinou
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 4 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 17 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 23 hodinami
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno 20. 10. 2025 13:24:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buřtguláš samotáře Rermora
Dogys před 24 minutami
Kuřecí čína
Cikitaka před 28 minutami
Švestková buchta
ctomala před 47 minutami
Švestková povidla
ctomala před 48 minutami
Sterilovaná paprika s olejem
Michaela77 před 3 hodinami
Černá čočka s kořenovou zeleninou - příloha či teplý salát
Modraska před 3 hodinami
Borůvkové muffiny
olivka před 4 hodinami
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Dagemar před 4 hodinami
Vepřové kostky na česneku
Nikijaho před 4 hodinami
Suroviny:
voda,
olej,
sůl,
kmín drcený,
mrkev,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
droždí čerstvé,
ořechy vlašské
Komentáře (7)