Metyja - valašský dezert
Metyja je sladkým jídlem, dezertem, původem ze Slovácka. Jde o spojení vařených a rozmačkaných brambor s povidly, mákem a cukrem. Nahoru můžeme doplnit také zakysanou smetanu nebo třeba tvaroh.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 206 kJ / 527 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,60 g |
Tuky | 17,55 g |
Vláknina | 8,72 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 80,38 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Metyja - valašský dezert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gpnr
Moje poznámka
Metyja - valašský dezert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gpnr
Nejnovější recepty
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 13 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno před 19 hodinami
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno 13. 8. 2025 20:46:51
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno 13. 8. 2025 13:27:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medovník originál
AndreaMachacova před 4 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 8 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 10 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 11 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 11 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Marek Gloser před 12 hodinami
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
kimlo před 14 hodinami
Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
limosek před 15 hodinami
Omáčka nejen na špagety
Merylas před 15 hodinami
Polévka z kadeřávku a mrkve
janickajan před 15 hodinami
Suroviny:
brambory,
sůl,
cukr moučkový,
povidla švestková,
máslo,
mák mletý,
cukr moučkový,
smetana zakysaná,
meduňka
Komentáře (11)
Je hodně podobný receptu od Hosty, ale není stejný, a je tu přesně popsané množství surovin.