Rychlé pařížské řezy

Evamala Kuchařka: Evamala

Moučníky , Řezy 9 názorů

Suroviny

Korpus:
3 vejce
25 dkg moučkového cukru
1/2 Hery
4 lžíce kakaa
1/4 l mléka
25 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Krém:
1/2 Hery
20 dkg moučk moučkového cukru
1 celé vejce
3 lžíce kakaa
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Vejce, cukr a Heru vyšleháme do pěny. Přidáme kakao a střídavě mléko a mouku s kypřícím práškem.

  2. Nalíjeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou. Troubu předehřejeme a pečeme asi 10min při 120-140°C.

  3. Krém: Rozpustíme Heru a do vychladlé, ale tekuté přidáme moučkový cukr, celé vejce a kakao. Důkladně vyšleháme.

  4. Na vychladlý korpus rozetřeme krém a povrch posypeme kokosem.

  5. Celý plech dáme vychladit do ledničky a pak krájíme na kostky.

Poznámka

Rychlý a dobrý moučník.

Na jednotlivé kostky se může přidat šlehačka, je to dobrý zákusek ke kávě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 718 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlé pařížské řezy

  • Evamala Evamala(autorka receptu)

    Děkuji-udělala jste mi radost,že jste recept vyzkoušela a že Vám chutnal.Také děkuji za přidání fota-nemám možnost moučník vyfotit. Já krém vždy posypu strouhaným kokosem-ztratí se tak případné nerovnosti. Zdraví Vás Eva.:-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Tak mi to nedalo a ty řezy jsem udělala. Velmi se autorce omlouvám za své lehké pochybnosti, opravdu JE to krém:-)) - a výborný. Zařazuji mezi oblíbené, moučník je opravdu moc dobrý, rychlý. Postupovala jsem přesně podle receptu, pekla na 140, dala máslo místo hery, do těsta navíc lžíci rumu:-8. Fotku a bod přidávám:yes: S klidným svědomím mohu všem doporučit k realizaci. Evo - díky za super recept:-K
    Fotila jsem teď večer, možná zítra fotku vyměním, zaslouží si to hezčí. Ale neodolala jsem a "řádek" z plechu (30x40) zlikvidovala:-)

    Odpovědět

  • Evamala Evamala(autorka receptu)

    Toho cukru do krému se může dát méně-to je podle chuti.Místo Hery lze použít máslo-opatrně a pozvolna rozpuštěné.Opravdu to jde dobře vyšlehat! Dělám tento moučník již roky a všem chutná! Pečení je podle trouby-korpus je nízký.

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Je to nějaká nepodařená napodobenina http://www.toprecepty.cz/recept/2755-parizske-kost... ale pokud je tam slovo "Paříž", měl by tam být i pařížský krém, ne jen poleva. Tím "nepodařená" nemyslím recept jako takový, ale jeho sepsání. Pokud se Hera rozpustí, je to poleva. Když se našlehá zastudena, je to krém. I když - na 12,5 dkg tuku 20 dkg cukru ... brrr.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    hosta:Podľa mňa, keďže je v recepte 1/2 Hery, ide o polevu, nie krém.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    No nevím, jestli je to krém, mohlo by to tak klidně být, já tu mám suprovou polevu, která se dělá stejně, jen se míchá a nešleháhttp://www.toprecepty.cz/recept/26075-kakaova-pole...

    Odpovědět

  • Olga Urvalkova Olga Urvalkova

    Ten krém se mi taky nějak nezdá, určitě nic nezkazíš pařížskou šlehačkou, je to zdravější a chutnější než hera :-/

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Heru naozaj rozpustiť? Do toho surové vajce a potom to zhustne?

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Opravdu péct jen 10 minut při tak málo stupních??? nevěřím:-S

    Odpovědět

Tématické fráze: parizske rezy rychle rezy pařízske rezy recept recept na pařížské řezy pařížské řezy na plech řezy z hery rychlé pařížské kostky rychlé řezy na plech pařížský řez recept rychle řezy , zakusky parizsky rez rychlé pařížské rohlíčky zdravé rychlé řezy na plech parizske.com rezy pařízské rohlíčky -cukroví rychlé cukroví řezy rychlé dobré zákusky pařižský moučník řezy s pařížskym kremem recepty pařížské řezy

Zapomněl/a jsem heslo