Kuřecí maso na rozmarýnu a žampionech
Kuřecí stehenní řízky mají jemné a přirozeně šťavnaté maso. Připravit z nich výborný oběd s nezaměnitelnou chutí rozmarýnu není složité. Nezapomeňte v závěru přípravy k omáčce přidat kapku citrónu, výsledek pak bude skutečně lahodný.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 101 kJ / 502 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,13 g |
Tuky | 44,41 g |
Vláknina | 5,20 g |
Cholesterol | 123 mg |
Sodík | 94 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 12,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí řízky překrájíme každý na 4-5 větších kousků, osolíme a opepříme. Kousek rozmarýnu ponecháme na ozdobu, ostatní nasekáme najemno. Žampiony očistíme a přepůlíme, malé necháme celé, velké nakrájíme na třetiny.
Krok 2: Do rozehřáté hluboké pánve dáme máslo a olej. Osmažíme dozlatova žampiony a vyndáme je stranou na talířek. Do výpeku vložíme restovat maso, po chvilce obrátíme, aby se opeklo i z druhé strany.
Krok 3: Přidáme nasekaný rozmarýn a podlijeme polovinou vývaru, snížíme stupeň tepla a po chvilce podlijeme zbylým vývarem. Vrátíme do pánve žampiony a zalijeme smetanou. Velmi zvolna necháme za občasného promíchání probublávat do požadované hustoty a odstavíme.
Krok 4: Zakápneme citronovou šťávou a podáváme s uvařenými těstovinami, knedlíkem nebo rýží, hodí se i domácí noky.
Zveřejněno 9. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí maso na rozmarýnu a žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6MZ0
Moje poznámka
Kuřecí maso na rozmarýnu a žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6MZ0
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 24 minutami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 5 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 11 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Dort Oreo bez vajec
Přidáno 1. 7. 2025 09:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 9 minutami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 48 minutami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 4 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 4 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 4 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 5 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 6 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 7 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 8 hodinami
Suroviny:
kuřecí stehenní řízky,
žampióny,
máslo,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
vývar kuřecí,
smetana,
rozmarýn čerstvý,
šťáva citronová
Komentáře (9)