Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 684 kJ / 881 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,40 g |
| Tuky | 6,20 g |
| Vláknina | 20,80 g |
| Cholesterol | 12 mg |
| Sodík | 70 mg |
| Sůl | 0,08 g |
| Sacharidy | 172,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Většinu vody slijeme a zbytek uchováme na případné zředění.
Krok 2: Do vařících brambor nasypeme mouku, rozprostřeme mezi brambory a asi 15 minut necháme na minimálním plameni propařit. Brambory umícháme na hladkou kaši, dle potřeby zředíme.
Krok 3: Na omáčku odebereme část borůvek na ozdobu a zbytek rozehřejeme společně s marmeládou a smetanou. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.
Krok 4: Rozpustíme máslo a do horkého máčíme lžíci. Pomocí druhé vytvoříme z kaše noky. Ukládáme je na talíř a poléváme omáčkou. Zdobíme čerstvými borůvkami.
Zveřejněno 9. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škubánky s borůvkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xXpz
Moje poznámka
Škubánky s borůvkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xXpz
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 3 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 7 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 22 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 5 minutami
Šunkofleky
Kajkajak před 9 minutami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Petik05 před 12 minutami
Šlehačkové cukroví
Irenaha před 59 minutami
Brokolicové placičky se sýrem
lenka64892 před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s ananasem
olapolap před 1 hodinou
Masové kuličky v rajské omáčce
mafinka888 před 1 hodinou
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 2 hodinami
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 2 hodinami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 3 hodinami
Suroviny:
brambory,
mouka polohrubá,
sůl,
máslo,
borůvky,
marmeláda borůvková,
smetana zakysaná,
Komentáře (9)
Jen přihlouplý dotaz...brambory s moukou necháme proVařit nebo proPařit... aby někoho nenapadlo to fakt Vařit...