Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí vývar z papiňáku

Kuřecí vývar je všelék a dokáže postavit na nohy. Nejlepší je dlouho tažený, avšak ne vždy je na něj čas. Proto máme možnost jej uvařit v tlakovém hrnci, tedy papiňáku. Jak na to vám přiblížíme v tomto receptu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

HanaTrk

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie842 kJ /
201 kcal
Bílkoviny6,27 g
Tuky1,29 g
Vláknina14,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy36,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do papiňáku vložíme kuřecí skelet, celá rajčata, očištěnou papriku, cibuli i česnek včetně slupky, bobkový list, celý pepř a nové koření. Vše zalijeme studenou vodou, papiňák zavřeme a přivedeme k varu. Vaříme cca 50minut. Krok 2: Z papiňáku vyjmeme skelet a zeleninu. Na čistý hrnec posadíme cedník, přes cedník dáme tenké plátýnko a vývar přecedíme. Zbavíme jej tak malých částí a přebytečného tuku. Nyní můžeme přelít zpět do vymytého papiňáku, nebo nechat v hrnci. Krok 3: Dvě mrkve a kořenovou petržel očistíme a nakrájíme na půlkolečka, přidáme sekanou petrželku a maso obrané z vařeného skeletu. Vše znovu přivedeme k varu a zeleninu vaříme do změknutí. Poté přidáme cca 1/3 lžíce polévkového koření (nejvíce se mi osvědčil gemüse brühe z DM drogerie, který má i dobré, čisté složení), dle chuti dosolíme a případně opepříme. Chvíli povaříme a můžeme podávat.

TIP: Jak udělat jednoduchou zavářku do polévky

Zveřejněno 8. 11. 2023

Poznámka autora HanaTrk

Samozřejmě nejlepší vývar je přes noc tažený, ale někdy na to není jednoduše čas a vývar z papiňáku je skvělou volbou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývar z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRr5X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývar z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRr5X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-):-K

zdenka.s: papiňák je boží, hlavně na masa, omáčky, luštěniny :D každý papiňák je jiný, já mám těch 45-50 min vychytaných tak do optimálu, hezky se rozvaří i měkké chrupavky a ve vývaru je spousta dobrého, v lednici vždy zhoustne do řídkého rosolu a po ohřátí se zas rozteče. Spoooousta bílkovin 👍

HanaTrk: dostala jsem na stará kolena papiňák (skvělá věc, jak jsem mohla bez něj existovat 😃 ) a kuřecí vývar v něm dělám často , úplně stejně jako vy, jen není těch 50 minut moc?Vařím 30,ale určitě zkusím i těch 50.Recept je 👍👍👍👍👍👍👍:-K:- :-K:-K a zkusím i tu kapustu :-)

Hella: Dávám primárně kvůli chuti. Hlavně paprika je pro chuť důležitá a skvělé je ještě přidat 2-3 listy z kapusty, pokud jsou :-)

Já tedy vývar bez rajčat, raději tu barvu oželím, jinak super!

Suroviny:
kuře, mrkev, petržel, paprika čerstvá červená, rajče, česnek, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, koření polévkové, sůl, pepř mletý, petrželka, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu