Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vinná klobása v leču pečená

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 102 kJ /
1 936 kcal
Bílkoviny60,20 g
Tuky180,80 g
Vláknina2,00 g
Cholesterol 284 mg
Sodík 5,20 g
Sůl12,80 g
Sacharidy16,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vinnou klobásu pokrájíme na cca 12-ti centimetrové nožičky, každou obalíme v plátku slaniny a uložíme do zapékací mísy nebo malého pekáčku, kterou není nutné vymazávat. Krok 2: Takto připravené klobásy vložíme na 8-10 minut do předehřáté trouby na 190 stupňů opéct lehce do barvy a pustit šťávu. Krok 3: Ve sklenici leča rozmícháme hořčici a směsí přelijeme předpečené klobásy. Přidat můžeme dle chuti i trošku nasekané chilli papričky nebo pepř, můžeme dle chuti osolit nebo dochutit troškou sojovky nebo worcesteru. Krok 4: Klobásky vrátíme do trouby dopéct dozlatova. Během pečení se odpaří přebytečná tekutina a vytvoří se příjemný pikantní sos. Krok 5: Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem a sklenicí chlazeného piva, ale klidně i s bramborem nebo rýží.

TIP: Jak připravit vinnou klobásu

Zveřejněno 20. 1. 2019

Poznámka autora recepty73

Pokrm můžeme připravit pro větší sešlost i jako rychlé pohoštění na velkém hlubším plechu. Dá se připravit předem, je časově nenáročné a snadno se vždy přihřeje.

Já lečo dělám domácí, ale kamarádka vyzkoušela lečo od Hamé a byla spokojená...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JwJK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JwJK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

MarcelaPa: Marcelko, děkuji.

Vinnou klobásu máme doma, takže toto určitě brzo vyzkoušíme :-8

satelit: pokusím se vám odpovědět za autora. Nejprve predpect klobásky v troubě. Pak vytáhnout, zalít směsí leča a dát dopect do trouby.

Ty klobásky děláte v troubě v leču, pak je vyndáte z leča a dáte do trouby zvlášť opéci??? Chtěla bych to zkusit, poraďte prosím postup. Děkuji.

Tak tento recept mě nedal spát a dnes byl spáchán;-) a výborné:yes: přidala jsem i fotečku jestli nevadí;-)

savlinka: ...jistě že nevadí;-):-D:-K...jsem rád, že chutnaly, díky za pochvalu i fotky:-K

Recept se mně moc líbí:yes:

savlinka: ...děkuji:-K:-K:-K

Tématické fráze:
vinná klobása na leču, vinná klobása, vinna klobasa s lecem, klobasy na leču, pečená vinná klobása, recept klobasa pecena, lečo s klobasou, vinna klobása v lecu, vinná klobása recepty, vinná klobása recept, vinné klobásy recepty, recepty s klobasou, co připravit z vinné klobásy, recepty z vinné klobásy, jak připravit vinnou klobásu, recept z vinne klobásy, vinná klobása zapečená s lečem, zapečená vinná klobásy v leču, vinná klobása pečená v troubě, vinná klobása v zeleninovém leču

Suroviny:
klobása vinná, slanina anglická, hořčice, chilli paprika čerstvá, omáčka sojová, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu