Vinná klobása v leču pečená

recepty73 Kuchař: recepty73

2 porce Vepřové maso 4 názory

Suroviny

400 g vinné klobásy
120 g anglické slaniny
1 sklenice zeleninového leča, cca 330 gramů
1 plnější lžička plnotučné nebo pikantní hořčice
chilli papričky dle chuti, nemusí být
sojová omáčka nebo worcester dle chuti
sůl a pepř
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vinnou klobásu pokrájíme na cca 12-ti centimetrové nožičky, každou obalíme v plátku slaniny a uložíme do zapékací mísy nebo malého pekáčku, kterou není nutné vymazávat.

  2. Takto připravené klobásy vložíme na 8-10 minut do předehřáté trouby na 190 stupňů opéct lehce do barvy a pustit šťávu.

  3. Ve sklenici leča rozmícháme hořčici a směsí přelijeme předpečené klobásy. Přidat můžeme dle chuti i trošku nasekané chilli papričky nebo pepř, můžeme dle chuti osolit nebo dochutit troškou sojovky nebo worcesteru.

  4. Klobásky vrátíme do trouby dopéct dozlatova. Během pečení se odpaří přebytečná tekutina a vytvoří se příjemný pikantní sos.

  5. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem a sklenicí chlazeného piva, ale klidně i s bramborem nebo rýží.

Poznámka

Pokrm můžeme připravit pro větší sešlost i jako rychlé pohoštění na velkém hlubším plechu. Dá se připravit předem, je časově nenáročné a snadno se vždy přihřeje.

Já lečo dělám domácí, ale kamarádka vyzkoušela lečo od Hamé a byla spokojená...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 359 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vinná klobása v leču pečená

Tématické fráze: vinná klobása pečená vinná klobása vinná klobása na leču vinná klobása recept lečo s klobasou vinna klobasa s lecem zapečená vinná klobásy v leču vinná klobása pečená v troubě recept na vinnou klobásu na na leču vinná klobása pečená s lečem vinná klobása pečená v troubě s lečem vinná klobása pečená vinna klobása v lecu

Zapomněl/a jsem heslo