Krkonošské kyselo se sušenými houbami
Pravé krkonošské kyselo sloužilo v chudých rodinách mnohdy jako hlavní chod a vařilo se zásadně ze sušených hub. Tato verze je z aktivního chlebového kvásku a na kvalitě kvásku závisí chuť a kyselost polévky.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 052 kJ / 1 685 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,97 g |
| Tuky | 34,39 g |
| Vláknina | 33,80 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 445 mg |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 250,10 g |
Postup přípravy
Chlebový kvásek postupně zašleháváme do houbového vývaru a necháme společně 20-30 minut provařit. Krok 4: Oloupané brambory uvaříme doměkka a poté odložíme. Krok 5: Na másle orestujeme najemno nakrájenou cibulku dosklovata, přilijeme rozmíchaná vejce a připravíme míchaná vajíčka, nakonec přidáme pažitku. Krok 6: Míchaná vejce vložíme do předehřátých talířů společně s překrájenými bramborami a zalijeme horkou polévkou.
Zveřejněno 10. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkonošské kyselo se sušenými houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6Qzx
Moje poznámka
Krkonošské kyselo se sušenými houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6Qzx
Nejnovější recepty
Medové dortíčky
Přidáno před 11 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 13 hodinami
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 20 hodinami
Listové košíčky se sýrem brie, brusinkami a ořechy
Přidáno před 20 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno 7. 12. 2025 21:58:20
Skořicová kolečka
Přidáno 7. 12. 2025 21:41:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
[email protected] před 5 hodinami
Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky
Milfu před 7 hodinami
Telecí líčka v ovocné marinádě
david.pacanda před 8 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Gygy2 před 9 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
l.sejkora před 9 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Evellinka před 10 hodinami
Výborné šlehačkové cukroví
Moni1703 před 10 hodinami
Sekaná "svíčková"
iveta.kroul před 11 hodinami
Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
Sahula před 13 hodinami
Suroviny:
mouka celozrnna pšeničná,
voda,
hříbky sušené,
brambory,
vejce,
cibule,
máslo,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý,
pažitka
Komentáře (10)