Krkonošské kyselo se sušenými houbami
Pravé krkonošské kyselo sloužilo v chudých rodinách mnohdy jako hlavní chod a vařilo se zásadně ze sušených hub. Tato verze je z aktivního chlebového kvásku a na kvalitě kvásku závisí chuť a kyselost polévky.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 052 kJ / 1 685 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,97 g |
Tuky | 34,39 g |
Vláknina | 33,80 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 445 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 250,10 g |
Postup přípravy
Chlebový kvásek postupně zašleháváme do houbového vývaru a necháme společně 20-30 minut provařit. Krok 4: Oloupané brambory uvaříme doměkka a poté odložíme. Krok 5: Na másle orestujeme najemno nakrájenou cibulku dosklovata, přilijeme rozmíchaná vejce a připravíme míchaná vajíčka, nakonec přidáme pažitku. Krok 6: Míchaná vejce vložíme do předehřátých talířů společně s překrájenými bramborami a zalijeme horkou polévkou.
Zveřejněno 10. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkonošské kyselo se sušenými houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6Qzx
Moje poznámka
Krkonošské kyselo se sušenými houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6Qzx
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 5 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 5 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 5 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 4 minutami
Zapečený špenát
chocho před 1 hodinou
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 2 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 2 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 3 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 5 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 6 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 7 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 8 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 8 hodinami
Suroviny:
mouka celozrnna pšeničná,
voda,
hříbky sušené,
brambory,
vejce,
cibule,
máslo,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý,
pažitka
Komentáře (10)