Vepřové kuličky s fenyklem a gremolatou
Gremolata(da) je italské bylinkové "ochucovadlo" z jemně nasekané plocholisté petržele, citronové kůry a česneku. Skvěle se hodí k dochucení pikantní omáčky doplněné smaženými vepřovými kuličkami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 666 kJ / 1 832 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,79 g |
Tuky | 77,05 g |
Vláknina | 20,92 g |
Cholesterol | 725 mg |
Sodík | 1,04 g |
Sůl | 1,97 g |
Sacharidy | 104,73 g |
Postup přípravy
Když jsou kuličky opečené přesuneme je na hluboký talíř. Krok 2: Do uvolněné pánve vsypeme zbytek cibule, přidáme máslo a na mírném ohni opékáme do změknutí. Pak přihodíme česnek a ještě chvíli opékáme. Přidáme bobkové listy, bílé víno a jemným varem provaříme, dokud se polovina vína neodpaří. Krok 3: Vrátíme do pánvičky kuličky, přilejeme kuřecí vývar, smetanu i hořčici a povaříme asi 5 minut.
Kdo chce, může si omáčku zahustit lžičkou hladké mouky. Krok 4: Z citronu nastrouháme kůru, přidáme najemno posekaný česnek a drobně posekanou petrželku a smícháme všechny tyto ingredience na gremolatu. Krok 5: Bulgur uvaříme dle návodu. Podáváme s omáčkou a kuličkami posypanými gremolatou.
Zveřejněno 21. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové kuličky s fenyklem a gremolatou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rDPB
Moje poznámka
Vepřové kuličky s fenyklem a gremolatou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rDPB
Nejnovější recepty
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 1 hodinou
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 14 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 20 hodinami
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno před 20 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 20 hodinami
Jelení svíčková s omáčkou z lišek
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Černá čočka s kořenovou zeleninou - příloha či teplý salát
Modraska před 6 minutami
Borůvkové muffiny
olivka před 59 minutami
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Dagemar před 59 minutami
Vepřové kostky na česneku
Nikijaho před 1 hodinou
Maďarská houbová polévka
Fitulka před 1 hodinou
Polévka z červené čočky s česnekem
KuchtinkaHaninka před 1 hodinou
Čevabčiči s bramborem
erikpatrik@email.cz před 1 hodinou
Rajská omáčka s karbanátkem
Aknytsirk před 2 hodinami
Kaše z ovesných vloček
Petr9 před 2 hodinami
Kefírová bábovka s mákem.
Beruna před 4 hodinami
Suroviny:
cibule,
maso vepřové mleté,
strouhanka,
semínka fenyklová,
koření oregáno sušené,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový,
máslo,
česnek,
bobkový list,
víno bílé,
vývar kuřecí,
smetana ke šlehání,
hořčice dijonská,
petrželka hladkolistá,
citron,
česnek,
bulgur
Komentáře (12)
Moc Tě zdravím a přeji fajn víkend...
Měj se krásně.
Popíšu.. Všechno podle tvého popisu s tím, že já od oka. Navíc jsem nadrcený pepř a semena fenyklu nasucho opekla do krásné vůně a pak nasypala do smesi masové. Kuličky jsem opekla v rendlíku, ve vyšší vrstvě oleje (uz jsou studeny a ten fenkly vynikl víc).
Omáčku jsem trochu přelila vínem. Příště opetrněji.
Jídlo, které teď bude oslňovat moje hosty.
Ale víš co udělám? Koupim zitra fenykl, podusém lehce na másle a dám do malého zbytku té omáčky. No a hned koupím další semínka, dneska jsem dosypala poslední jako kdyby na to jídlo čekal?
Dala jsem si k tomu trochu skvělého vínka od slovenských přátel a oběd byl epesný
Díííííííííííííík!!!
Mějte hezký den...
Přeji krásné dny…