Aljašská treska s koprovou omáčkou
Bohatým zdrojem vitamínů a minerálů je rybí maso. Treska má velice jemné maso a jeho chuť nejlépe vynikne v kombinaci se studenou omáčkou z aromatického kopru a dušenou zeleninou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 917 kJ / 458 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,12 g |
Tuky | 28,83 g |
Vláknina | 7,78 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 117 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 34,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z paprik vykrojíme jadřinec a nakrájíme na proužky. Cuketu nastrouháme nahrubo. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Kopr nasekáme.
Krok 2: Tresku pokapeme citronem, osolíme, opepříme a posypeme jemně kmínem a z obou stran opečeme v pánvi na másle.
Krok 3: Na másle podusíme papriky a cuketu. Osolíme.
Krok 4: Na omáčku smícháme zakysanou smetanu s česnekem a koprem. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou. Omáčku podáváme studenou.
Zveřejněno 8. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aljašská treska s koprovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2j4K
Moje poznámka
Aljašská treska s koprovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2j4K
Nejnovější recepty
Křenové fazole s kuřecím masem
Přidáno před 8 hodinami
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 12 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 13 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchtičky se šodó
petrmelichar851206 před 3 minutami
Mrkvové muffiny nebo koláč
Susanna před 1 hodinou
Farmářovo podzimní kuře
Pedros před 1 hodinou
Dvacetiminutový švestkový koláč
JanieR před 2 hodinami
Chutné vafle
Andredka před 10 hodinami
Lahodná pomazánka z uzené makrely
KocourLucifer před 12 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
oligarda před 12 hodinami
Nadýchaný perník
walnutka před 12 hodinami
Houbová polévka se smetanou
Mon17 před 14 hodinami
Suroviny:
treska,
sůl,
pepř mletý,
citron,
kmín celý,
máslo,
cuketa,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
máslo,
sůl,
smetana zakysaná,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
cukr,
šťáva citronová,
kopr
Komentáře (13)
Přeji hezké dny…
Dnes je tomu opačně.