Kakaové vrkoče
Tohle nápaditě vypadající pečivo na talíři na stole zaujme na první pohled. A přitom je jeho tvarování velmi jednoduché a zvládnou ho i naše děti. Výsledkem jsou dvoubarevné, nadýchané vrkoče vonící skořicí.
Suroviny pro 14 kusů
14kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 870 kJ / 3 076 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,50 g |
Tuky | 111,90 g |
Vláknina | 16,12 g |
Cholesterol | 363 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 441,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: V troše vody rozmícháme do hladka lžičku cukru, droždí a lžíci hladké mouky (suroviny odebereme z recepturních, které máme naváženy, připraveny), zakryjeme a asi 20 minut necháme vykynout kvásek.
Krok 2: K hotovému kvásku přidáme zbytek všech surovin a uhněteme pružné těsto, které bude v míse přibližně hodinu kynout. Během té doby ho můžeme jednou nebo dvakrát promísit.
Krok 3: Hotové těsto na lehce pomoučeném stole propracujeme a rozdělíme na 14 kousků – z každého uděláme bulku.
Krok 4: Po kratším odpočinku (7-10 minut) postupně bulky rozválíme, každou potřeme částí másla, posypeme kakaem, cukrem a skořicí. Pak placky podle foto postupu přeložíme napůl, válečkem vrstvy utužíme a několikrát nařízneme rádlem (nebo kolečkem na pizzu).
Krok 5: Vezmeme těsto za neproříznuté okraje, dobře ho v prstech zkroutíme (jako při ždímání) a stočíme do věnečku (drdolu, vrkoče).
Krok 6: Všechny kakaové vrkoče uložíme vykynout na dva plechy, protože na jeden se v pohodě nevejdou. Po cca 30 minutách potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v rozehřáté troubě (horkovzduch 180 °C / 14-18 minut).
Krok 7: Po vychladnutí můžeme kakaové vrkoče pocukrovat moučkovým cukrem a už nabízet – nedočkavým dětem na svačinu nebo jako pohoštění vítané návštěvě.
Zveřejněno 9. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kakaové vrkoče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v284r
Moje poznámka
Kakaové vrkoče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v284r
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 13 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 14 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 14 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 9 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 11 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 11 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 11 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 12 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 13 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 14 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 14 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 15 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 15 hodinami
Suroviny:
voda,
jogurt bílý,
olej,
žloutek,
cukr,
sůl,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí,
máslo,
kakao,
cukr,
skořice mletá,
vejce
Komentáře (6)
Merylas: děkuju