Voňavý zapečený květák v sýrovém těstíčku
Květák je velmi variabilní zelenina, dostupná prakticky po celý rok. Pokud už vás omrzel ve smažené podobě, zkuste tuto chutnou zapečenou variantu. Jídlo bude výborné s vařeným bramborem a přílohovým zeleninovým salátem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 891 kJ / 691 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,80 g |
Tuky | 54,03 g |
Vláknina | 1,43 g |
Cholesterol | 618 mg |
Sodík | 800 mg |
Sůl | 1,92 g |
Sacharidy | 7,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Větší růžičky květáku překrájíme na poloviny a povaříme v osolené vodě nebo na páře cca 3-4 minuty. Necháme trochu vychladnout a zapneme troubu na 190 °C.
Krok 2: Zatím připravíme těstíčko. Do misky dáme jogurt, vejce a rozšleháme vidličkou. Přidáme všechno koření v množství dle chuti, uvedeno je orientačně. Vmícháme nastrouhaný sýr. Růžičky květáku v těstíčku namáčíme ze všech stran.
Krok 3: Ukládáme do zapékací misky a zbylým těstíčkem přelijeme vršek. Vložíme do trouby a zapečeme dozlatova. Podáváme se salátem nebo bramborami a salátem pouze doplníme.
Zveřejněno 22. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Voňavý zapečený květák v sýrovém těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6Q44
Moje poznámka
Voňavý zapečený květák v sýrovém těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6Q44
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 12 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 22 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 22 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 1 hodinou
Majonézové rohlíky
Annanas před 2 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 4 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 4 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 5 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 5 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 5 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 8 hodinami
Suroviny:
květák,
jogurt bílý,
sýr gouda,
vejce,
sůl,
olej,
římský kmín mletý,
kurkuma,
česnek,
chilli,
pepř mletý
Komentáře (5)