Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 735 kJ / 4 000 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 1 000,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Napřed si z dobře omytých pomerančů v teplé vodě odkrojíme pouze oranžovou povrchovou kůru a dáme ji do menšího hrnce a zakryjeme pokličkou (aby nám nevyprchaly aromatické látky).
Krok 2: Na základní sirup nasypeme do 750 ml vlažné vody 1 kg cukru krupice a mícháme, až se cukr úplně rozpustí.
Krok 3: Poté cukerný roztok přivedeme k varu a povaříme jej 10 minut (ne déle!). Pokud bychom sirup vařili o 2-3 minuty déle, byl by hustší a nevydržel by delší dobu skladování a zkrystaloval by. V době varu se na povrchu tvoří pěna, kterou musíme naběračkou sbírat.
Krok 4: Nyní do uvařeného základního sirupu (horkého) vložíme kůru a necháme krátce přejít varem.
Krok 5: Potom závar ihned odstavíme, zakryjeme poklicí a necháme 30 minut stát.
Krok 6: Prochladlý sirup prolijeme jemným cedníkem a buď hned upotřebíme, nebo dokonale vychladlý nalijeme do lahví a zazátkujeme.
Krok 7: Sirupy skladujeme raději v tmavých menších sklenicích, aby se častým otvíráním nezačal kazit. Otevřené láhve skladujeme nejlépe v chladničce.
Zveřejněno 25. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomerančový sirup (a jiné)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Ogr
Moje poznámka
Pomerančový sirup (a jiné)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Ogr
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 12 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 14 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 17 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 18 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 21 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 1 hodinou
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 9 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 11 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 12 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 12 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 12 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 12 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 12 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 14 hodinami
Tématické fráze:
pomerančový sirup,
domaci pomerancovy sirup,
domácí pomerančová šťáva,
pomerančový sirup recept,
domácí malinový sirup,
připravujeme domácí pomerančový sirupy,
domácí pomerančový sirup recept,
sirup z pomerančů,
pomarančový sirup,
recept na malinový sirup,
sirup z pomerančové kury,
malinový sirup recept,
recept na pomerančový sirup,
domaci sirup z pomerancu,
chemicky neošetřené pomeranče,
domaci sirup z citrusu,
domácí sirup z pomeranče,
domácí pomerančová šťáva recept,
cukerný sirup,
malinovy sirup
Suroviny:
voda,
cukr krupice,
tresť pomerančová,
pomeranče
Komentáře (9)
Nemáš zač
Některé hypermarkety občas nabízejí citróny i pomeranče bez chemického ošetření. Bývají označené cedulkou. Některé bio prodejny také mívají ovoce i zeleninu bez chemie, tam by citrusy bez postřiku měly být samozřejmostí...