Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaný koláč s vinnou klobásou

Vinná klobása nemusí být podávána fádně s kaší. Zkuste pro jednou využít její tvárnost při přípravě slaného koláče se zeleninou. Naprosto geniální je využití tortill místo těsta. Rychlovka, která bude chutnat.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 295 kJ /
1 265 kcal
Bílkoviny69,28 g
Tuky95,94 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 693 mg
Sodík 4,00 g
Sůl9,62 g
Sacharidy28,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vinnou klobásu stočíme na talíř, důkladně potřeme sójovou omáčkou a dáme stranou. Krok 2: Očistíme zeleninu a nakrájíme mrkev na kolečka, cuketu na půlkolečka a cibuli nasekáme nahrubo. Tortilly vložíme obě do zapékací misky. Zapneme troubu na 180 ° C. Krok 3: Do rozpálené pánve dáme olej, cca 3 minuty restujeme zeleninu a poté ji necháme částečně vychladnout na papírové utěrce. Na téže pánvi opečeme klobásu z obou stran a vložíme ji na tortilly do zapékací misky tak,aby byly ve spirále mezery. Krok 4: Do volných mezer stočené klobásy vložíme orestovanou zeleninu. Do hrnečku rozklepneme vejce, mírně osolíme, opepříme a okořeníme kmínem a sušenými bylinkami. Rozkvedláme vidličkou a nalijeme stejnoměrně na klobásu. Krok 5: Vložíme do trouby a pečeme cca 15-20 minut do zlatohnědé barvy. Zatím připravíme k podávání salát podle své chuti. Po vyndání z trouby necháme pár minut stát, aby se vše ustálilo, poté nakrájíme a podáváme se salátem.

TIP: Oblíbené slané koláče

Zveřejněno 19. 3. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Inspirace: Vaříme Dobroty, upraveno dle potřeby, chuti a možností.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8JOG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8JOG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Eja57: :-) Moc děkuji a přeji krásný den :-K

Moc pěkné:-K

zuzi777a: :-) můj nápad to sice není jen jsem si to udělala dle svého ale děkuji za komentář a přeji krásné odpoledne:-K

To je bezva nápad. Mám ještě trochu klobásy v mrazáku, slaný koláč bude prima! :-*

Suroviny:
tortilla, klobása vinná, omáčka sojová, mrkev, cuketa, cibule, olej olivový, vejce, sůl, pepř mletý, kmín drcený, koření oregáno sušené, estragon,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu