Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Biskupský beránek - opravdový biskupák

Upečte si s námi biskupského beránka plného kandovaného ovoce, ořechů a rozinek, díky nimž je těsto krásně barevné. Upečeného beránka můžete polít čokoládovou polevou, dozdobit hřebíčky místo očí a kolem krku uvázat mašli.

Hodnocení receptu je 4,1 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

AndelaC AndelaC

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 75 min

95 min (20 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 413 kJ /
6 313 kcal
Bílkoviny124,42 g
Tuky366,38 g
Vláknina32,10 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 590 mg
Sůl1,54 g
Sacharidy613,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu na beránka důkladně vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Žloutky, máslo a moučkový cukr utřeme do světlé pěny. Bílky vyšleháme spolu s cukrem na tuhý sníh. Krok 3: Směs kandovaného ovoce, rozinek a ořechů smícháme s moukou a práškem do pečiva a postupně ji vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Krok 4: Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme 75 minut na 170 °C. Propečenost vyzkoušíme špejlí, která musí po vytažení zůstat suchá. Krok 5: Po vychladnutí beránka polijeme čokoládovou polevou.

TIP: Velikonoční desatero: tradice a pokrmy

Zveřejněno 25. 8. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MmnR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MmnR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Děkuji za recept, konečně se mi díky Vám povedl beránek 😊😍🐏

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Beránek sklízí úspěch :) děkuji

Přesně takhle ho mám nejradši. Čokoládová poleva, spousta kandovaného ovoce a rozinky. <3

semik: To mě mrzí, každá trouba peče trochu jinak. Já ho mám takto odskoušeného a je vždy krásný. Může to být formou, troubou.... Opravdu nevím.

Beránka jsem pekla žel až po Velikonocích. Tak jsem místo formy beránka zvolila bábovku. Všem moc chutná. Děkuji za skvělý recept:yes::-K

Letos jsem poprve pekl biskubskeho beranka na velikonoce. Podle tphoto receptu. Delaj jsem celkem3. Ale pokazde byl docela vypeceny,, a tmavy a vzadu pukl. Postupoval jsem presne podle receptu a pekl jsem to v eletricke troube na 160 st i po 75 minutach byl jeste nedopeceny.

Mam dotaz, ty nasekané ořechy se tam davaji?

Tak tohle mi namouduši uniklo:-OBiskupský chlebíček miluju a beránka z něj ještě víc<3Hned ukládám a pokusím se vytvořit do bezlepkové podoby pro svou dceru:-8:yes:

Durdas: Díky moc. Já ho měla letos trochu suchého, nevím proč.

Moc dobrý beránek
:-K

Beránek je opravdu luxusní. <3 dávám bodik :yes:

Anita888: Děkuji moc, myslím že si pochvalu opravdu zaslouží. Také ho milujeme. :-D

Marie64: Ano, používám velkou, dvoudílnou kameninovou formu.

To množství těsta je do velké, dvoudílné formy?

Tématické fráze:
biskupský beránek, biskupský beránek z bílků, biskupský chlebíček beránek, biskupský tvarohový beránek, biskupský beránek recept, velikonoční beránek biskupský, beranek biskupsky, recept na biskupskeho beranka, domaci biskupsky beranek, bílkový beránek recept, velikonoční beránek biskupský recept, beránek z bílků, babiččin biskupský beránek, biskupský chlebíček z domácí pekárny, hrnkovy biskupsky beránek, recept biskupský beránek, top recepty biskupský beranek, biskupský beránek do velké formy, beránek recept biskupský, recept na beránka

Suroviny:
cukr moučkový, máslo, žloutek, ořechy, rozinky, ovoce kandované, bílek, cukr krystal, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, čokoláda na vaření, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu