Jarní pažitková omáčka
Tato jemná sladkokyselá omáčka chutná skvěle s vařeným masem i vejci. Připravíme ji z máslové jíšky, kterou zředíme mlékem a dochutíme čerstvým libečkem, pažitkou a jarní cibulkou.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 493 kJ / 596 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,99 g |
Tuky | 35,55 g |
Vláknina | 1,85 g |
Cholesterol | 117 mg |
Sodík | 242 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 44,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibulku nakrájíme na kousky, pažitku nadrobno.
Krok 2: Na rozpuštěném másle zesklovatíme cibulku. Přisypeme mouku a minutku restujeme.
Krok 3: Jíšku zalijeme mlékem a přidáme libeček, třetinu pažitky, sůl a nové koření. Vaříme a mícháme asi 15 minut.
Krok 4: Omáčku rozmixujeme. Dvě lžíce smícháme se smetanou a přidáme do omáčky. Nakonec vmícháme zbytek pažitky a dochutíme podle naší chuti cukrem.
Krok 5: Podáváme k vařenému masu, vejcím a bramborám.
Zveřejněno 10. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jarní pažitková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOYP
Moje poznámka
Jarní pažitková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOYP
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 2 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 3 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 6 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 7 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 3 minutami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 1 hodinou
Zapečený špenát
chocho před 3 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 4 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 4 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 5 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 7 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 8 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 9 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 9 hodinami
Suroviny:
cibulka jarní,
pažitka,
libeček,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
smetana zakysaná,
sůl,
pepř bílý mletý,
koření nové koření,
cukr
Komentáře (6)