Chléb naší dědiny
Obyčejný chlebík, přiměřeně nadýchaný i pružný. Proč z naší vesnice (dědiny)? Právě pro tu jeho obyčejnost a zemitost – brambory má dnes téměř každý a na vesnici to platí několikanásobně. Celozrnná nebo grahamová mouka dělá chleba zdravějším a také přirozeně tmavším.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 023 kJ / 2 157 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,25 g |
Tuky | 32,95 g |
Vláknina | 24,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 391,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny dáme do formy pekárny (v pořadí tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme prgram Základní (Klasik), velikost chleba 1000 g, kůrka nejtmavší.
Krok 2: Pekárnu zapneme a necháme samostatně pracovat.
Krok 3: Hotový chléb z formy vyklepeme, vytáhneme z něj háky a necháme ho vychladnout postavený na mřížce.
Zveřejněno 10. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb naší dědiny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxZ2r
Moje poznámka
Chléb naší dědiny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxZ2r
Nejnovější recepty
Švestková povidla s kořením
Přidáno před 13 hodinami
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí s pórkem a rajčaty
Přidáno před 14 hodinami
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 18 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 23 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno 22. 8. 2025 09:00:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní kuřecí stripsy
katkasar@seznam.cz před 18 minutami
Domácí mátový sirup
petasek000 před 33 minutami
Banánové lívance
VeruH. před 39 minutami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
Jajav před 1 hodinou
Červené zelí s jablky
Jaroslav.gois@gmail.com před 1 hodinou
Polévka koprová - kulajda
AnnaBrodakova před 1 hodinou
Kuřecí řízky v jogurtu
LADIDUSAN před 1 hodinou
Kedlubnová polévka
Topreceptyzk před 1 hodinou
Karlovarské knedlíky I
Rybicka1971 před 1 hodinou
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
karol67 před 2 hodinami
Suroviny:
voda,
olej,
mouka hladká,
mouka žitná chlebová,
mouka,
brambory,
sůl,
kmín drcený,
droždí čerstvé
Komentáře (3)