Hovězí Wellington
Sváteční pokrm pojmenovaný podle vévody z Wellingtonu je kvůli náročnosti na přípravu opravdovou kulinářskou výzvou. Šťavnatou hovězí svíčkovou zabalíme do sušené šunky a houbové směsi a pečeme v balíčku z listového těsta.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 502 kJ / 3 705 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 213,64 g |
Tuky | 236,72 g |
Vláknina | 30,20 g |
Cholesterol | 856 mg |
Sodík | 9,78 g |
Sůl | 24,07 g |
Sacharidy | 166,09 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí Wellington
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lrOj
Moje poznámka
Hovězí Wellington
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lrOj
Nejnovější recepty
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 9 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těstoviny se sýrovou omáčkou s houbami
lukasek.sarka.ladik před 1 hodinou
Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli
Debackey před 3 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Terrana před 3 hodinami
Koprová polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Bublanina
veronika812 před 5 hodinami
Kuřecí řízek s Nivou a jarní cibulkou
Zazie před 5 hodinami
Růžičky s tvarohovou náplní
olleg před 5 hodinami
Domácí chléb bez hnětení
boomgo před 6 hodinami
Tyrolské Gröstle
Fitulka před 6 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
jana 5051 před 7 hodinami
Tématické fráze:
hovězí wellington
Suroviny:
svíčková hovězí,
hořčice dijonská,
těsto listové,
šunka schwarzwaldská,
olej olivový,
žloutek,
žampióny,
cibule,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)
Každopádně jednoduchá věc, co mám vypozorovanou, tak vyšší teplota = těsto bude rychleji než maso, nižší teplota trouby = naopak.
Za mě 180 na +-30 minut funguje skvěle.
Ale závěrem, tohle už jsou jenom drobné detsily, ten recept je velice dobře funkční a dobrý a rozhodně si zaslouží min. 4 hvězdy 🙂