Hovězí Wellington
Sváteční pokrm pojmenovaný podle vévody z Wellingtonu je kvůli náročnosti na přípravu opravdovou kulinářskou výzvou. Šťavnatou hovězí svíčkovou zabalíme do sušené šunky a houbové směsi a pečeme v balíčku z listového těsta.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 502 kJ / 3 705 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 213,64 g |
Tuky | 236,72 g |
Vláknina | 30,20 g |
Cholesterol | 856 mg |
Sodík | 9,78 g |
Sůl | 24,07 g |
Sacharidy | 166,09 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí Wellington
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lrOj
Moje poznámka
Hovězí Wellington
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lrOj
Nejnovější recepty
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 2 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 17 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 3 hodinami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 4 hodinami
Řecká musaka
misula29 před 5 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 8 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 9 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 11 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 12 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 14 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan 15. 9. 2025 20:19
Rychlý švestkový koláč
Macek13 15. 9. 2025 19:39
Tématické fráze:
hovězí wellington
Suroviny:
svíčková hovězí,
hořčice dijonská,
těsto listové,
šunka schwarzwaldská,
olej olivový,
žloutek,
žampióny,
cibule,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)
Každopádně jednoduchá věc, co mám vypozorovanou, tak vyšší teplota = těsto bude rychleji než maso, nižší teplota trouby = naopak.
Za mě 180 na +-30 minut funguje skvěle.
Ale závěrem, tohle už jsou jenom drobné detsily, ten recept je velice dobře funkční a dobrý a rozhodně si zaslouží min. 4 hvězdy 🙂