Královské rohlíky
Nadýchané a velice voňavé jemné rohlíky s lákavou vůní a delikátní chutí. Výborně chutnají třeba ke kávě, a to nejen s tenkou vrstvou másla, ale i samotné. Upečené rohlíky jsou lehounké, syrovátku na chuti v nich určitě příjemně poznáte.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 049 kJ / 2 163 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,63 g |
| Tuky | 35,03 g |
| Vláknina | 15,76 g |
| Cholesterol | 25 mg |
| Sodík | 189 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 390,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse dobře promícháme všechny suroviny na omládek. Mísu zakryjeme čistou utěrkou proti osychání a takto omládek necháme kynout v teplé místnosti 45-60 minut.
Krok 2: K hotovému omládku přidáme všechny ostatní suroviny a ručně nebo v robotu uhněteme hladké a pružné těsto, které necháme v zakryté míse asi hodinu vykynout.
Krok 3: Vykynuté těsto přesuneme z mísy na pracovní plochu a rozdělíme na 10-12 dílů. Z každého dílu uděláme bulku. Pokud se těsto lepí, pracovní plochu lehce posypeme moukou.
Krok 4: Bulky necháme asi 10 minut odpočinout a poté je rozválíme a smotáme do rohlíků.
Krok 5: Rohlíky uložíme na plech vyložený pečicím papírem, a necháme kynout ještě asi 35-45 minut.
Krok 6: Troubu rozehřejeme na 230 °C.
Krok 7: Vykynuté rohlíky potřeme vodou nebo vejcem, rozšlehaným s trochou vody a zprudka pečeme ve vyhřáté troubě 8-10 minut.
Krok 8: Upečené rohlíky necháme vychladnout a podáváme.
Zveřejněno 26. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Královské rohlíky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2yYB
Moje poznámka
Královské rohlíky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2yYB
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 23 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 4 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 5 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 5 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 6 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 7 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 7 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 8 hodinami
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí čerstvé,
mouka hladká,
voda,
mouka hladká,
cukr krupice,
syrovátka sušená,
sádlo,
sůl
Komentáře (5)