Jahody podle starého receptáře
Lety ověřený, rodinný recept na zavařený jahodový kompot. Pomůže vám při zpracování úrody šťavnatých jahod, kterých se při tomto způsobu zavařování vejde do sklenice více a nikdy se nekazí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 070 kJ / 5 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,00 g |
Tuky | 15,00 g |
Vláknina | 100,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 200,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahody podle starého receptáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmKp
Moje poznámka
Jahody podle starého receptáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmKp
Nejnovější recepty
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 38 minutami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Mini vaflový špíz
Přidáno 18. 6. 2025 05:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kometka35 před 1 hodinou
Knedlíky z tvarohového těsta
janatka před 1 hodinou
Rychlá jemná pórková pomazánka
janatka před 2 hodinami
Sýrové tyčinky
parikova.nikca před 3 hodinami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
MillanM před 3 hodinami
Halušky se zelím a uzeným masem
chmelickova13 před 4 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
veronika_straka před 5 hodinami
Cibulová polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 15 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 16 hodinami
Tématické fráze:
zavařování jahod,
zavařování jahodový kompot,
zavařování jahod se kazí co dělat,
recept na zavarovaní jahod,
jahody zavařování,
jak zavařit jahody,
jahodový kompot podle babicky,
jak zamrazit jahody,
zavařování jahody cukrem,
jak se zavaruji jahody,
nálev na jahody,
jak zavarovat jahody,
zavařené jahody,
jak dlouho zavařovat jahody,
zavařování jahod recept,
zavařené jahody ve vlastní šťávě,
staré recepty na marmelády,
zavařování jahody,
recepty z jahod,
zavařování jahod bez cukru
Suroviny:
jahody,
voda,
cukr krupice,
kyselina citronová,
rum
Komentáře (27)
Dnes dělám už druhou dávku!💗🍀
Krátce (jak jinak, že?) blanšíruji a po okapání hned plním do sklenic, zaleji sirupem a steriluji.
Do 3 sklenic se vejde tolik ovoce, na kolik by bez blanšírování byly potřeba 4 sklenice