Roláda s mandlovým krémem a malinami sušenými mrazem
Tato jemná a lahodná roláda s mandlovým krémem a malinami sušenými mrazem je ideálním dezertem pro každou příležitost. Nadýchané těsto se perfektně snoubí s lehkým mandlovým krémem, který je na povrchu obohacen o křupavé kousky mrazem sušených malin.
Suroviny pro 1 kus
Na plech 34x34 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 867 kJ / 3 075 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,06 g |
| Tuky | 199,59 g |
| Vláknina | 2,40 g |
| Cholesterol | 1,86 g |
| Sodík | 1,31 g |
| Sůl | 2,63 g |
| Sacharidy | 209,08 g |
Postup přípravy
Vejce vyndáme předem z chladničky. Bílky dáme do šlehací mísy, žloutky do mističky.
Lžíci másla necháme rozpustit a zchladnout. Plech vyložíme papírem na pečení a potřeme lehce několika kapkami oleje (mám plech 34x34 cm, kdo má obdélník k troubě použije ten). Krok 2: K bílkům přidáme špetku soli a začneme šlehat, jakmile začnou houstnout přidáme cukr a vyšleháme do husté konzistence (šleháme 7 až 10 minut). Krok 3: Poté po jednom zašleháme žloutky, po zašlehání posledního přidáme máslo, promícháme a postupně přidáváme přes síto smíchanou mouku se solamylem. Zlehka promícháváme ručně metličkou. Krok 4: Těsto nalijeme na připravený plech, uhladíme vršek a dáme péct. Po cca 3 minutách snížíme teplotu o 10 °C a dopečeme ještě 6-7 minut (podle vlastní trouby). Jakmile se těsto odděluje od boků plechu je upečeno. Krok 5: Nerolujeme ale necháme i s papírem zcela vychladnout na mřížce. Zatím z uvedených ingrediencí ušleháme krém a necháme ustát cca 10 minut. Krok 6: Vychladlý plát potřeme džemem trochu zředěným rumem, není to nutné ale dobré, alkohol vyprchá a chuť zůstane. Krok 7: Odložíme stranou asi čtvrtinu krému na potření hotové rolády a ostatní krém rozetřeme na plát tak, že necháme 2 cm od konce volné. Poté pomocí papíru rolujeme a utahujeme roládu a současně sundáváme papír (jde to dobře, když byl papír potřen olejem). Krok 8: Povrch rolády potřeme odloženým krémem a posypeme rozdrcenými malinami, celé použijeme na dokončení. Roládu necháme v chladu ztuhnout a poté krájíme ostrým nožem namáčeným v teplé vodě.
Zveřejněno 9. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roláda s mandlovým krémem a malinami sušenými mrazem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk8Dy
Moje poznámka
Roláda s mandlovým krémem a malinami sušenými mrazem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk8Dy
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 2 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 3 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 3 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vajíčka z trouby
Sahula před 8 minutami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 9 minutami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 35 minutami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 58 minutami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 1 hodinou
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 2 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 3 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 4 hodinami
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 4 hodinami
Suroviny:
vejce,
máslo,
cukr krupice,
sůl,
mouka hladká,
solamyl,
mascarpone,
tvaroh ve vaničce,
máslo,
pudink bez vaření,
příchuť mandlová,
džem malinový,
rum,
maliny
Komentáře (11)
Mohla bych místo tvarohu dát mascarpone, mému nedělá dobře (prý)