Francouzské bagety
Není nad to vytáhnout z trouby křupavou bagetu se zlatou kůrkou a měkkou střídkou. Chcete si doma upéct francouzské bagety, ale chybí vám odvaha? Teď už se bát nemusíte, máme pro vás osvědčený recept.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 729 kJ / 1 847 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,05 g |
| Tuky | 10,17 g |
| Vláknina | 16,36 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 10 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 370,68 g |
Postup přípravy
Prosátou mouku smícháme se solí, uděláme v ní důlek, do něj přidáme lžičku cukru a část z už odměřené vlažné vody. Krok 3: Do důlku s vodou rozdrobíme droždí a zhruba 10 minut necháme. Pak zaděláme těsto v robotu nebo ručně a necháme vykynout. Krok 4: V domácí pekárně do nádoby nalijeme vodu, na to mouku se solí a jako poslední cukr a droždí. Spouštíme program Těsto. Krok 5: Po vykynutí (vypracování těsta pekárnou) těsto zpracujeme do bochánku, rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu vytvoříme bochánk a z něho vyválíme šišky.
Předehřejeme troubu na 220 °C. Krok 6: Bagety dáme na šířku plechu, na kterém je teflonová fólie nebo papír na pečení. Bagety nařízneme šikmými řezy jemně vroubkovaným
a olejem potřeným nožem. Krok 7: Bagety přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Podle teploty místnosti to trvá zhruba 25 minut. Potřeme je vlažnou vodou, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 22-25 minut při teplotě 210-220 °C.
Zveřejněno 14. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské bagety
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R5ME
Moje poznámka
Francouzské bagety
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R5ME
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 15 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 15 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 15 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 16 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 17 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 17 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 18 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 19 hodinami
Tématické fráze:
bageta recept,
bagety recept,
recept na bagety,
recept na křupavé francouzské bagety,
bagety,
bageta,
recept na francouzskou bagetu,
recept na bagetu,
domaci francouzská bageta,
domácí francouzské bagety,
testo na bagety,
bagety recepty,
recept bageta,
domácí francouzská bageta recept,
francouzka bageta,
francouzské bagetky,
francouzka bageta recept,
pravá francouzská bageta recept,
jak upéct bagetu,
domácí francouzské bageta
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
cukr,
voda,
droždí čerstvé,
olej
Komentáře (66)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0