Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 481 kJ / 832 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 102,26 g |
| Tuky | 33,44 g |
| Vláknina | 14,20 g |
| Cholesterol | 306 mg |
| Sodík | 719 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 25,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso jsme zalili osolenou vodou a vařili asi 1 hod.
Krok 2: Pak jsme přidali pokrájenou zeleninu, koření, ocet a asi hodinu vše vaříme doměkka.
Krok 3: Měkké maso a zeleninu scedíme, vývar přisolíme, popř. přikyselíme a necháme zchladnout. Z tuhnoucího rosolu lžící sbíráme tuk.
Krok 4: Rosol znovu zahřejeme a do teplého (nikoliv horkého) zašleháme bílky a citronovou šťávu. Za stálého míchání přivedeme směs k varu.
Krok 5: Jakmile se rosol vařil, bílek se srazil a strhl s sebou všechny nečistoty. Pak rosol odstavíme.
Krok 6: Nakonec rosol scedíme a necháme přes plátěný ubrousek překapat.
Zveřejněno 14. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí rosol
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnAB
Moje poznámka
Domácí rosol
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnAB
Nejnovější recepty
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 14 minutami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 2 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 5 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 6 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 7 hodinami
Kari korma
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkové hrnkové lívanečky
Kristina1 před 7 minutami
Polévka šup-šup
Danulka52 před 1 hodinou
Nálev na červenou řepu
Kajabova před 1 hodinou
Nakládané vepřové řízky
Danulka52 před 2 hodinami
Pikantní rajčatová polévka s fazolemi
Verunkavh před 2 hodinami
Krkovice na houbách a kapiích
jarmila58 před 2 hodinami
Bramborovo-kuřecí špízy z horkovzdušné fritézy
Danulka52 před 3 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
Andyzvesnice před 4 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Pep.e před 7 hodinami
Szegedinský guláš
MonkaF před 14 hodinami
Tématické fráze:
rosol,
recept na domácí aspik,
vepřový rosol,
aspik z nozicek a kuzi,
rosol recept,
recept na rosol,
jak udělat rosol,
rosol z vepřového kolena,
recepty na domácí aspik,
jak se dělá rosol,
jak se dělá jablečný rosol,
rosol z vepřového masa,
aspik recept,
třešňový rosol,
aspik z vepřového kolena,
rosol z kůží,
čištění rosolu,
maso v rosolu,
rosol z nožiček,
recepty rosol
Suroviny:
kližka hovězí,
kůže vepřová,
nožička vepřová,
voda,
sůl,
zelenina kořenová,
cibule,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
ocet,
bílek,
šťáva citronová
Komentáře (7)