Prsa z divoké kachny sous-vide
Zvěřina neodmyslitelně patří k podzimu. Má specifickou chuť i texturu, proto jí vyhovuje i intenzivní voňavé koření. Prsa divoké kachny jsou v úpravě sous-vide opravdová lahůdka. Máte-li možnost, vyzkoušejte.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 455 kJ / 587 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,71 g |
| Tuky | 15,32 g |
| Vláknina | 16,90 g |
| Cholesterol | 41 mg |
| Sodík | 24 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 90,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předem připravíme prsa pro sous-vide. Osolíme, opepříme, vetřeme rozemnutý jalovec, položíme na každou porci půl snítky tymiánu a zapíchneme do svalu 3 hřebíčky. Zavineme do slaniny a vložíme 1/2 lžičky másla ke každé porci. Zavakuujeme každý kousek zvlášť a necháme odležet 1-3 dny v chladničce.
Krok 2: Po odležení rozehřejeme sous-vide lázeň na 60-62 °C. Vložíme sáčky s masem do lázně a necháme (podle stáří zvěřiny) cca 4 hodiny připravovat. Po dohotovení prudce zachladíme a můžeme skladovat v chladničce jako polokonzervu.
Krok 3: V den podávání vyjmeme maso z chladničky a necháme ho zvolna prohřát opět na 62 °C. Mezitím připravíme přílohy. Fazolkové lusky cca 7 minut na páře, rýži klasicky.
Krok 4: Když máme přílohy hotové vyjmeme maso ze sáčků (šťávu z masa uschováme) a porce zlehka osmahneme z obou stran na zbylé lžičce másla, tak aby slanina na povrchu byla zlatá a křupavá. Stačí dohromady okolo 5 minut.
Krok 5: Maso odložíme do tepla a výpek na pánvi naředíme šťávou z masa (co byla v sáčku sous-vide). Maso nakrájíme přes vlákna a ihned podáváme spolu s přílohou, přelité výpekem z pánve.
Zveřejněno 24. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Prsa z divoké kachny sous-vide
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYz0p
Moje poznámka
Prsa z divoké kachny sous-vide
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYz0p
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 9 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 13 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Likérové špičky
Sahula před 32 minutami
Kávové úlky
MichaelaSr před 38 minutami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 38 minutami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 50 minutami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 1 hodinou
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 2 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 2 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 2 hodinami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 2 hodinami
Suroviny:
kachna,
koření hřebíček,
pepř mletý,
sůl,
jalovec,
tymián,
máslo,
slanina anglická,
lusky fazolové,
rýže,
zelenina
Komentáře (8)