Zase jiná zelná polévka
Podzimních polévek není nikdy dost! I jednoduchá, nezahuštěná, připravená ze syrového zelí, brambor a trochy bylinek může potěšit a zahřát v sychravém dni. Pokud máte v zásobě navíc i dobrý vývar, budete mile překvapeni výslednou chutí.
Suroviny pro 1 litr
1litr
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 610 kJ / 624 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,04 g |
Tuky | 51,16 g |
Vláknina | 9,36 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 44 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 28,90 g |
Postup přípravy
a zalijeme vývarem z opečených kostí nebo jiným masovým či zeleninovým. Krok 3: Přivedeme k varu, přidáme prolisovaný česnek, špetku drceného kmínu a povaříme cca 10 minut. Krok 4: Zelí by mělo být dostatečně měkké a brambory zahustí polévku. Dochutíme dle potřeby solí a přidáme nasekanou nať libečku.
Zveřejněno 4. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zase jiná zelná polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9Pjw
Moje poznámka
Zase jiná zelná polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9Pjw
Nejnovější recepty
Cukeťák
Přidáno před 1 hodinou
Korejský salát z okurek
Přidáno před 18 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hermelínové kuřecí nudličky
Fitulka před 18 minutami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Krajanekcestovatel před 25 minutami
Hovězí v ústřicové omáčce
SCR_Ltm před 1 hodinou
Fazolový salát
Anna.Milkova před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Kahy0 před 1 hodinou
Pečená cuketa s česnekovo-koprovým dipem
magdalenka před 2 hodinami
Rýžový nákyp
Tereziena před 4 hodinami
Slaný cuketový koláč
Markeeta před 5 hodinami
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 11 hodinami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 14 hodinami
Suroviny:
zelí hlávkové,
brambory,
sádlo,
vývar masový,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený,
libeček
Komentáře (6)