Ořechový zákusek
Ořechové těsto s chutí po silné kávě, nahoře pak sladká a křupavá čokoláda. A mezitím jemný máslový krém dochucený rumem. Přesně to je ten chuťově vyladěný moučník, který se podává po nedělním obědě.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 968 kJ / 5 490 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,33 g |
| Tuky | 306,40 g |
| Vláknina | 12,30 g |
| Cholesterol | 1,69 g |
| Sodík | 628 mg |
| Sůl | 2,05 g |
| Sacharidy | 594,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Krok 2: Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Žloutky, cukr a kávu společně vyšleháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Krok 3: Do žloutkové směsi přidáme ořechy, mouku s kypřicím práškem do pečiva a na závěr lehce vmícháme sníh z bílků.
Krok 4: Těsto vylijeme na připravený plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 25 minut.
Potom necháme úplně vychladnout. Krok 5: Na náplň spolu uvaříme z mléka, mouky a Zlatého klasu hustou kaši. Necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem, postupně vmícháme kaši a dochutíme rumem. Krok 6: Náplň rozetřeme na koláč a poté jej polijeme čokoládovou polevou.
Potom necháme úplně vychladnout. Krok 5: Na náplň spolu uvaříme z mléka, mouky a Zlatého klasu hustou kaši. Necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem, postupně vmícháme kaši a dochutíme rumem. Krok 6: Náplň rozetřeme na koláč a poté jej polijeme čokoládovou polevou.
Zveřejněno 24. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PYWA
Moje poznámka
Ořechový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PYWA
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 4 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 10 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 10 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
Janja před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 5 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 5 hodinami
Pizza šneky
Kajkajak před 5 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 6 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 6 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 7 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 7 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 8 hodinami
Tématické fráze:
zákusky recepty,
ořechové zákusky,
nejlepší zákusek,
nejlepší zákusky recepty,
ořechové moučníky,
italské zákusky recepty,
zákusek,
luxusní zákusky recepty,
zákusky s ořechy,
nejlepší zakusky,
orechovy moucnik,
krémové zákusky,
recepty na nejlepší zákusky,
nejlepší zákusek recept,
recepty zakusky,
luxusní recepty na moučníky a zákusky,
nejlepsi recepty na zakusky,
recepty na zakusky,
italské zákusky,
nejlepší zákusky recept
Suroviny:
vejce,
káva černá,
cukr moučkový,
ořechy mleté,
kypřící prášek do pečiva,
mouka polohrubá,
mléko,
zlatý klas,
mouka hladká,
cukr,
máslo,
rum,
poleva čokoládová,
mouka hrubá
Komentáře (8)
http://ke.potraviny.eu/sypke-a-tekute-potraviny/po...
V Čechách ho nedostať, ale Amylon vyrába podobné pod názvom Krémový prášek, ten dostať.
Zlatý klas nie je to isté, čo vanilkový puding, už svojou hustotou sa líši, preto ak nedostanete Krémový prášek, nastavte kopcovitou lyžicou Solamylu alebo pridajte pol balíčka pudingu na rovnaké množstvo tekutiny.
Zlatý klas sa používa v troch hustotách, najredší na dukátové buchtičky, hustejšie krémy do plniek, koláčov...
Ak máte možnosť ísť na Slovensko, alebo tu niekoho máte, doporučujem kúpiť, nedá sa nahradiť pudingom. Nosím ho dcére do Prahy vždy do zásoby, u nás ho vyrába Oetker, škoda, že v Čechách ho nedostať.