Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 125 kJ / 508 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,73 g |
Tuky | 28,62 g |
Vláknina | 14,15 g |
Cholesterol | 56 mg |
Sodík | 2,10 g |
Sůl | 5,20 g |
Sacharidy | 42,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kameninovou nádobu pomalého hrnce postavte na sporák, rozpalte sádlo a osmahněte na něm najemno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou uzeninu.
Krok 2: Pokud přístroj vašeho hrnce na sporák použít nelze, osmažte základ v pánvi, či případně můžete tento druh úpravy vynechat zcela, částečně tím však ztratí polévka na chuti.
Krok 3: Až bude cibule i klobása zlatavá, odstavte a umístěte do přístroje. Přidejte vodu a mléko, ve kterém jste rozmíchali mouku. Nezapomeňte na zelí, koření a brambory nakrájené na kostičky. Zapněte přístroj na program low a nechte pracovat 3 hodiny.
Krok 4: Doporučená doba přípravy v kuchařské knize je 3 hodiny na low, nicméně vždy je potřeba řídit se funkcemi a nastavením vašeho přístroje.
Krok 5: Hotovou polévku po dovaření zjemněte zakysanou smetanou, kterou v hrnci jen promíchejte a již nevařte. Dle kyselosti zelí můžete polévku i dosladit.
Zveřejněno 2. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kyselice od Barbory Charvátové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3BnR
Moje poznámka
Kyselice od Barbory Charvátové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3BnR
Nejnovější recepty
Hraběnčiny řezy s kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Rychlý jablečný koláč
Přidáno před 12 hodinami
Houbová směs
Přidáno před 15 hodinami
Květáková polévka se zeleninou, smetanou a parmezánem
Přidáno před 19 hodinami
Petrželkové knedlíky s houbovkou
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí s houbami a rajčaty
Přidáno 29. 9. 2025 20:27:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chlebový nákyp
Kajkajak před 4 hodinami
Salát z kysaného zelí, plný vitamínů
Kajkajak před 4 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
veronika_straka před 6 hodinami
České buchty
Martas6 před 8 hodinami
Řepové brownies
verisek08 před 8 hodinami
Šumavský bramborák
Sahula před 8 hodinami
Buchtičky s krémem
monika2103 před 9 hodinami
Segedínský guláš s krůtím masem
lenkavolterova před 9 hodinami
Švestková buchta
Geressha před 10 hodinami
Himaláje buchta
Bara_oplistilova před 10 hodinami
Suroviny:
cibule,
klobása,
brambory,
voda,
zelí kysané,
mléko,
mouka hladká,
bobkový list,
kmín celý,
koření nové koření,
sádlo,
sůl,
cukr,
smetana zakysaná
Komentáře (3)
Ale konecne nekdo, kdo by to delal podobne jako ja tzn na pocatku trochu osmahnout cibuli a predevsim klobasu/uzene... 😉