Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvové cupcakes

Mrkvové dezerty se těší velké oblibě zejména v Americe, kde je velmi populární mrkvový dort. Toto je vlastně taková zmenšená verze ve formě cupcakes. Díky mrkvi a ořechům jsou krásně vláčné a voňavé.

Hodnocení receptu je 4,3 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 838 kJ /
3 785 kcal
Bílkoviny91,98 g
Tuky223,86 g
Vláknina21,76 g
Cholesterol 758 mg
Sodík 3,92 g
Sůl1,70 g
Sacharidy339,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 160 °C, formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Krok 2: Vejce vyšleháme společně s cukrem do pěny, pak pomalu zašleháme olej. V misce smícháme obě mouky s práškem do pečiva, jedlou sodou a skořicí. Vmícháme k vyšlehaným vejcím a krátce promícháme. Přidáme ořechy a nakonec strouhanou mrkev. Krok 3: Těsto rozdělíme do 12 košíčků a pečeme asi 25 minut. Krok 4: Necháme vychladnout na chladící mřížce, poté ozdobíme krémem. Krok 5: Suroviny na krém společně vyšleháme do pevné konzistence. Krémem naplníme sáček se zdobicí špičkou a cupcakes zdobíme podle své fantazie. Krém můžeme posypat sekanými ořechy.

TIP: Další mrkvové moučníky

Zveřejněno 14. 9. 2021

Poznámka autorky MiskaKulicka

Na zdobení jsem použila mou oblíbenou zdobicí špičku Wilton 1M.

Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka.varimslask...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvové cupcakes

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nLDD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvové cupcakes

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nLDD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc pěkné a dobré

Špetku soli bych tam dala. A po upeceni cítím v muffinech tu jedlou sodu, nestačil by jen kapříci prášek?

Veronika.Hrozna: Já mám třeba vykrajovátka středů o dvou průměrech. Vykrojím střed a naplním. Takže je krém i uprostřed dortíku. Někdy dávám pod krém trochu marmelády.

MiskaKulicka: Ale jako dort se neprořežou a neplní se, krém je jenom nahoře. Konečně jsem pochopila, ve kterém pelechu leží pes! :-D

Veronika.Hrozna: Ono se to dá zapamatovat, jedno jsou malé nazdobené dortíčky s krémem a hodí se pro sváteční příležitost, jsou i z jemnějšího těsta. A druhé (muffiny) jsou obyčejné malé buchty bez krému, které se hodí na snídani či svačinu.

Veronika.Hrozna: vše to jsou nápadité názvy, já jsem hold konzervativní a zůstala jsem u tradičního,,capkejku" :-) nicméně rozdíl mezi cupcakes a muffiny je velmi jednoduchý. Muffiny jsou jednoduché košíčky bez krému a zdobení, zkrátka jen těsto (případně s ovocem, čokoládou atd uvnitř). Cupcakes jsou ve volném překladu malé dortíčky, takže těsto ozdobené krémem, marcipánem atd.

fotkaman: Vy hrnkodortík , nestačí jen název dortík, dortíček, dort v košíčku, do košíčku. To okamžitě pochopí i mužský, tedy myslím. :-D A já se přiznám, taky se mi ty kapkejky a muffiny nelíbí. Nejsem schopna, najít mezi nimi rozdíl. :-D Ale tenhle dortík, bude určitě výborný! :-K

satelit: je to špička 1M od Wiltonu :-8

Ta pusinka je nádherná! Kde koupit tu zdobící špičku?? Děkuji.

Vláčné, chutné, jednoduchý recept. Doporučuji!

Vyzkoušeno, muffinky moc dobré, krém jsem dělala z mascarpone a šlehačky a byl moc hutný, příště zkusím podle receptu z tvarohu.

:-)<3:yes::yes: líbí se mi recept i foto :-K

Určitě brzy upeču, musí být vynikající.:-K

Suroviny:
vejce, cukr třtinový, olej, mouka hladká, mouka celozrnná, soda jedlá, kypřící prášek, skořice, ořechy sekané, mrkev strouhaná, tvaroh, smetana ke šlehání, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu