Tarhoňa
Tarhoňa je drobná těstovina oblíbená zejména na Slovensku a v Maďarsku. Používá se jako příloha k masu se šťávou, zavářka do polévek, ale skvěle se hodí i pro přípravu těstovinových salátů. Před vařením ji, pro lepší chuť, nejdříve opražte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 442 kJ / 106 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,68 g |
Tuky | 7,56 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 99 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 0,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tarhoňa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBrN
Moje poznámka
Tarhoňa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBrN
Nejnovější recepty
Cottage pizza s celozrnnou moukou
Přidáno před 6 hodinami
Minimuffinky
Přidáno před 17 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 22 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 22 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Strouhaná buchta II
Xsaxana před 17 minutami
Strouhaný koláč II
Xsaxana před 19 minutami
Cajunské kuřecí kousky se zeleninou a těstovinami
Coolbins před 44 minutami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 1 hodinou
Maso po Sečuánsku
ErikaBak před 2 hodinami
Rebarborový koláč
Eva S. před 4 hodinami
Pochoutkový salát II
Lasagnesesyrem před 4 hodinami
Domácí pletýnky
Zinzi před 4 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Nanina před 4 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Nellach před 6 hodinami
Tématické fráze:
tarhoňa jak vařit,
tarhoňa jako příloha,
jak se vaří tarhona,
recepty s tarhoňou,
trhoňa,
torhoňa,
tarhoňa a kuřecí maso,
targoňa,
těstoviny tarhońa,
jak vařit tarhoňu,
tarhuňa,
karhoňa,
terhona,
recept s tarhonou,
tarhola,
tvarhoňa,
tarhaňa,
jak se dela tarhona,
tarhona cena,
tarhane
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
voda
Komentáře (53)
To není z mé hlavy, ale odněkud opsané.
Ak ju varíte, tak v osolenej vode ako ktorúkoľvek cestovinu. Takto varím tarhoňu len ako vláku do polievky.
Ak je to ako príloha k mäsu, tak zásadne podľa postupu, ktorý uvádzam, je chutnejšia. Je lepšie ju potom dusiť v rúre. Vody dajte asi v takom pomere, ako na ryžu. Ak ste ju mali tvrdú, tak ste mali pravdepodobne málo vody, nemala čím nasiaknúť. Ak by sa vám stalo, že to ňou naopak preženiete, nechajte zakryté postáť, vstrebe sa.
Skúste to ešte raz