Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce

mirca75 Kuchařka: mirca75

Doba přípravy: 1 a 1/2 hod. 4 porce Vepřové maso 13 názorů

Suroviny

600 g vepřové plece
2 lžíce sádla (oleje)
2 cibule
1 větší stroužek česneku
lžička čerstvého tymiánu nebo 1/4 lžičky sušeného
2 lžičky rajčatového protlaku
1 lžička papriky mleté uzené (lze použít i obyčejnou sladkou)
sůl
bílý pepř mletý
mouka hladká
olej (na jíšku)
bujón (voda) na podlití
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu si rozehřejeme olej, vsypeme najemno nakrájenou cibuli a restujeme do sklovata, pak přidáme česnek a vše restujeme do zlatova.

  2. Mezitím si nakrájíme plec na hrubší nudličky 2cm (nebo kostky) a ty pak přidáme na zlatou cibulku. Maso ze všech stran orestujeme, přidáme protlak, uzenou papriku, rychle promícháme a podlijeme vroucím vývarem (vodou) - do 2/3 výšky masa. Zlehka opepříme, osolíme, vsypeme tymián a pod pokličkou dusíme do poloměkka.

  3. Zatím si na pánvi z oleje a mouky uděláme zlatou jíšku a necháme ji vychladnout.

  4. Skoro měkké maso vyjmeme hrubším cedníkem, do šťávy přidáme jíšku, pečlivě promícháme a necháme asi 20 min provářet.

  5. Pak omáčku přecedíme přes jemný cedník, vložíme do ní maso, dle chuti dosolíme (můžeme přidat pár lístků tymiánu na ovonění) a necháme ještě asi 10 - 15 min. mírně provářet, aby maso tzv. došlo a omáčka nám utvořila glanc (pustila tuk).

  6. Zahustit lze samozřejmě i moukou smíchanou s vodou a nechat po vyjmutí masa provařit. Podáváme s rýží, hous.knedlíky, bramborami,..

    Jídlo má díky uzené paprice a tymiánu příjemnou vůni a chuť.

Poznámka

Mám doma čerstvý tymián a moc jsem chtěla vyzkoušet, jeho kombinaci s vepřovým masem. Jídlo se nejen povedlo, ale málem nebylo i co vyfotit, jak rychle zmizelo v našich bříškách.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce

  • mirca75 mirca75(autor receptu)

    Lemarti:-), děkuju Ti moc za realizaci a jsem ráda, že vám chutnalo:-8. Jen škoda, že není fotečka - ty tvé jsou vždy moc pěkné....;-).

    Odpovědět

  • lemarti lemarti

    Mirčo tak dnes jsem konečně uvařila oběd podle receptu;-)no co dodat:-8dobrota dobrota dobrota:yes::yes::yes:určitě budu dělat častěji;-)

    Odpovědět

  • lemarti lemarti

    Tymián jsem ještě nezkoušela:-8ale napravím musím vyzkoušet takže bodík a uloženo:-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Mirko, taková jídla máme hodně rádi a myslím, že k této se hodí jako příloha snad všechno. Já omáčičky ani šťávy necedím, máme to tam právě rádi i když vím, že to někdo dělá. Fotka taky perfektní-prostě 10.bod jasnej:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-pUkládám;-)ale omáčku cedit nebudu:-8nám ty kousíčky těch dobrot nevadí:-p+8bodík letí:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    S tymiánem samotným jsem ještě nezkoušela,tak to prubnu...:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

  • Patricie Patricie

    :yes:krásná fotka Mirko:yes::yes:+

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :yes: Mirčo to je dobrůtka+1, ;-)

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • isindy isindy

    ajta krajta :-O, to zas bude dobrůtka :-p ukládám, sice bude jen se sušeným, bylinkám se v truhlíku na okně moc nedaří, ale i tak věřím v úspěch :yes:

    Odpovědět

  • MajkaM MajkaM

    Mám tymián ráda, uzenou papriku také, tak jsem si recept uložila a určitě vyzkouším:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Miruš, to věřím, já mám tymián moc ráda :-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové na tymiánu vepřové maso na tymiánu vepřové nudličky na tymianu vepřové kousky vepřová plec na tymiánu vepřová plec recepty vepřová plec tymián vepřové tymián vepřová plec na paprice vepřové na timiánu vepřové nudličky na tymiánu, vepřová plec recept vepřové kousky recepty vepřové maso natymianu nejlepší recepty z vepřové plece veprova plec s tymianem veprove a tymyan maso ma tymiánu omáčka na tymianu vepřové maso na timianu