Focaccia s čerstvými rajčaty
Focaccia je kynutý italský chléb z jednoduchého těsta. Voní olivovým olejem, rozmarýnem a oreganem. Olivy a čerstvá rajčátka na povrchu dodávají pečivu zajímavou chuť a pestrý vzhled.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 094 kJ / 2 174 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,65 g |
| Tuky | 48,21 g |
| Vláknina | 16,68 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,21 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 365,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí rozdrobíme, trošku pocukrujeme a zalijeme troškou vlažné vody. Necháme 15 minut vzejít.
Krok 2: Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí a vlijeme kvásek, zbytek vlažné vody a olej. Propracujeme těsto a necháme hodinu kynout. Pak těsto přemístíme na vál a rozdělíme na 12 stejných dílů. Uděláme z nich kuličky, přikryjeme fólií a necháme ještě 10-15 minut kynout.
Krok 3: Pak je trochu rozplácneme, uděláme prsty důlky, potřeme olivovým olejem a do důlků vtlačíme nakrájená rajčátka a olivy. Posypeme nasekanými lístky rozmarýnu a oregana.
Krok 4: Troubu včas rozpálíme na 190 °C.
Krok 5: Pečeme dozlatova asi 15-20 minut. Ještě horké je potřeme olivovým olejem a posypeme mořskou solí.
Krok 6: Focacciu můžeme udělat i na plech a nakrájet na ni cibuli.
Zveřejněno 3. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Focaccia s čerstvými rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5OA7
Moje poznámka
Focaccia s čerstvými rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5OA7
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 2 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 2 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 2 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 11 minutami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 35 minutami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 36 minutami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 2 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 2 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 3 hodinami
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 4 hodinami
Vaječný koňak
Vigousek před 5 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 5 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
voda,
droždí čerstvé,
cukr,
olej olivový,
olivy,
rajče,
rozmarýn,
koření oregáno,
sůl mořská
Komentáře (9)