Omáčka z čerstvých rajčat

alena.kyp Kuchařka: alena.kyp

Omáčky 0 názorů

Suroviny

miska rajčat
cibule
olej
sůl
skořice
hřebíček
nové koření
celý pepř
máslo
hladká mouka
vývar nebo voda
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na menší kousky. Cibuli pokrájíme, zpěníme na oleji a vložíme rajčata. Osolíme, přidáme koření, skořici, hřebíček, celý pepř, nové koření a rozdusíme do měkka.

  2. Na másle uděláme trochu jíšky a necháme vychladnout. Do jíšky pak propasírujeme rajčatovou směs, promícháme, podlijeme trochou vývaru nebo vody a provaříme. Nakonec omáčku dochutíme solí, cukrem, každý dle své chuti.

  3. Podáváme s houskovým knedlíkem a hovězím vařeným masem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 192 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Omáčka z čerstvých rajčat

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: omáčka zčerstvých rajčat

Zapomněl/a jsem heslo