Vepřové kostky po bratislavsku
Bratislavské plecko je lahodná smetanová omáčka se spoustou zeleniny, kterou můžeme podávat s těstovinami nebo s houskovým knedlíkem. Pokrájením masa na kostky si délku dušení masa značně zkrátíme.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 014 kJ / 959 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,23 g |
Tuky | 40,35 g |
Vláknina | 6,40 g |
Cholesterol | 388 mg |
Sodík | 420 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 34,80 g |
Postup přípravy
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme maso a orestujeme. Krok 2: Vmícháme protlak, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme. Krok 3: Asi tak v polovině dušení přidáme na kostičky nakrájený celer a mrkev. Před koncem přidáme hrášek. Krok 4: Zalijeme mlékem a smetanou rozmíchanou s trochou hladké mouky, provaříme ještě 10 minut a dochutíme citronovou šťávou a pokud je třeba, dosolíme.
Zveřejněno 21. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové kostky po bratislavsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5Z2P
Moje poznámka
Vepřové kostky po bratislavsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5Z2P
Nejnovější recepty
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 1 hodinou
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 1 hodinou
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 1 hodinou
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 2 hodinami
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 3 hodinami
Dušená mrkev
Fitulka před 4 hodinami
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 4 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 4 hodinami
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 4 hodinami
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 5 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
protlak rajčatový,
mrkev,
celer,
hrášek,
vývar masový,
mléko,
smetana na vaření,
šťáva citronová,
mouka hladká,
olej,
sůl
Komentáře (20)
Zdravím a přeji krásné dny… 😊