Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrnová polévka s mangoldem a zeleninou

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 70 min bez doby namáčení cizrny

85 min (15 min příprava + 70 min tepelná úprava, bez doby namáčení cizrny)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 603 kJ /
1 100 kcal
Bílkoviny53,85 g
Tuky37,57 g
Vláknina89,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 69 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy92,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cícer umyjeme, namočíme na 12 hodín. Varíme v čerstvej vode, ku koncu pridáme koreňovú zeleninu pokrájanú na kocky. Krok 2: Na oleji osmažíme múku, vypneme, pridáme mletú papriku, rozmiešame. Krok 3: Zásmažku rozšľaháme so studenou vodou, vlejeme do polievky, osolíme, pretlačíme cesnak, vhodíme vňate zeleru a ligurčeka. Krok 4: Keď sú zelenina aj cícer mäkké, na konci vhodíme mangold, prevaríme 2-3 minúty. Krok 5: Na tanieri pridáme petržlenovú vňať.

TIP: Mangold v naší kuchyni

Zveřejněno 20. 9. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1PWV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1PWV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes jsem jí uvařila,ale místo mangoldu jsem dala jemně nakrájené ranné zelí a je to taky výborné😋

Masula: kreativita vo varení je vždy fajn.😀

Marie Svarcova: rodina má rada cícer, mangold pestujem. Je extra zdravý, takže ho máme často na tanieri, zvykli si. :-8 Vďaka za koment.

:-)<3:yes::yes: určitě by mi chutnala - takové mám ráda :-K

Jitkas, Žižu, budem si to pamätať...dík. S tým parmazánom to bude skvelé, mám pravidelnú dodávku od Reggio Emilia, z takej malej dedinskej rodinnej mliekárne.

zizala: Ja bych si ji obcas i nekam pridala, ale tady se tzv. "nenosi", tak kdyz chci trochu citit "chut jizky", pridam alespon mouku oprazenou na sucho :-/

Jitkas: Já se právě díky Tobě:-K postupně učím nepoužívat všude jíšku, zahušťovat rozmixováním některé složky. Ne vždy si na to ale vzpomenu :-8

Delam prkticky stejne, jen nezahustuji jiskou, ale cast polevky propasiruji, pak kazdemu trochu olivoveho oleje a parmazanu rovnou do talire, skvela dobrota.

zizala::-K

Dělala jsem před časem polévku z čerstvého špenátu a cizrny a moc nám chutnala. Tohle je zajímavá obměna :-p

Ďakujem za záujem, kto má rád cícer, určite si pochutná. A je tam kopa zdravých vecí...

Určitě výborná :-p:yes:

Pěkně barevná polévka, určitě dobrá:-p+:yes:

Tématické fráze:
cizrnová polévka, zeleninová polévka s s cizrnou, cizrnová polévka recepty, zeleninová polevka bez jizky, recept polévka z cizrny a miso, bramborovo cizrnová polévka s mangoldem, polévka s cizrnou

Suroviny:
cizrna, mrkev, petržel, celer, sůl, nať celerová, libeček, česnek, olej, mouka hladká, paprika sušená sladká, mangold

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu