Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 396 kJ / 1 290 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,19 g |
Tuky | 25,08 g |
Vláknina | 40,40 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 398 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 186,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ohnivé Mexické bramboráky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VQ9
Moje poznámka
Ohnivé Mexické bramboráky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VQ9
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 21 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 22 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 23 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 38 minutami
Výborné lasagne
Hansenka před 43 minutami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 1 hodinou
Ražniči v zapékací misce
Valis před 1 hodinou
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 1 hodinou
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 2 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 2 hodinami
Jahodové poháry
Nickusek před 3 hodinami
Sušená rajčata v olejové lázni
jana71 před 3 hodinami
Rychlovka z čínských nudlí a zeleniny
Honza1351 před 4 hodinami
Tématické fráze:
bramboráky,
bramboraky recept,
mexické recepty,
náplň do bramboráku,
mexické jídlo,
mexicka jidla recepty,
ohnive maso s bramborakem,
ostrá jídla recepty,
bramborak,
bramborak recept,
bramboráky s náplní,
mexické jídlo recept,
recept na bramboraky,
recepty na ostra jidla,
recepty ostra jidla,
bramboráky s ohnivým masem,
náplně do bramboráku,
ohnivé maso,
ostrá jídla,
ostrá jídla recept
Suroviny:
brambory,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
žampióny,
pórek,
paprika čerstvá červená,
olej olivový,
omáčka chilli,
tabasco,
sůl,
tymián čerstvý
Komentáře (7)
To, ze Španělé nikdy neviděli Španělský ptáček sa veľmi mýlite.
Nielen, že v Španielsku to je bežné jedlo, ale existuje vo viacerých podobách, ktoré sa líšia použitým mäsom a použitou plnkou (Niños envueltos, Rollitos de carne rellena, atď.)
To, že sa v Španielsku nenazýva Španielsky vtáčik je podobne ako vo svete známa Španielska omeleta, ktorá sa volá Tortilla de patatas. Takisto Maďarský guláš sa v Maďarsku nazýva Pörkölt, ale bez slova maďarský.
Bolo by trochu divné vo vlastnej zemi nazývať jedlo aj menom krajiny.
V Rakúsku a v Bavorsku sú viaceré jedlá s názvom böhmische a pritom v Čechách ten názov nepoužívate. Nakoniec načo, keď je to domáci produkt.
Jinak ale skvostný recept na jídlo které v Mexiku vůbec neznají. No a co? V Maďarsku zas neznají náš Maďarský guláš a Španělé taky nikdy neviděli Španělský ptáček.