

Ohnivá pánev v bramboráku
Suroviny 3-4 porce
- 350 g drůbežích jater
- 1 cibule
- 3 lžíce zeleninového leča
- 2 lžíce sterilizované kapie
- 3 kusy kyselé okurky
- pár kapek sojové omáčky
- 1-2 lžičky chilli koření
- 2-3 lžíce ostrého kečupu
- pepř
- sůl
- olej na smažení
- Na bramboráky:
- 5-6 středně velkých brambor
- majoránka
- pepř
- sůl
- 1 vejce
- kmín
- 2-3 lžíce hladké mouky
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Játra si očistíme, překrájíme na menší kousky.
Na oleji opečeme cibuli mírně dorůžova. Přidáme játra a prudce je orestujeme.
Přidáme lečo, nadrobno nakrájené okurky, překrájenou kapii.
Chvíli opékáme, pak osolíme, pokapeme sojovou omáčkou a posypeme čili kořením.
Vše ddohromady prohřejeme a nakonec vmícháme ostrý kečup, ještě malinko prohřjeme a odstavíme.
Na bramboráky smícháme postrouhané brambory se vším kořením a moukou a smažíme každý podle svých zvyklostí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ohnivá pánev v bramboráku
-
Vendula: Asi ano, ale mi by rýže nechutnala. Každopádně, každý to s chutěma máme jinak
-
Výborná bašta.. když se nechci dělat s bramboráky
, tak k tomu udělám rýži a výborné taky
-
Miško díky za fotku!!
-
Jani
skvělá bašta
Přidávám fotečku
Bodíka už jsem dala
-
Pekné,chutné...
-
Někdy se to povede
-
maris, ani já ne, myslela jsem, že je to něco jako václavky a tak moje i jiné děti na FB měly ze mne Vánoce!
-
Lysohlávky opravdu ne,
po nich má údajně člověk pocit, že může lítat a bydlíme v 10. patře. A já vlastně ani nevím jak vypadají
-
maris určitě jakékoliv maso. Já jsem improvizovala, protože jsem si ta játra včera vyndala z mrazáku a ráno zapoměla, co jsem s něma chtěla!!
Jen tam nedávej ty "lysohlávky"
viz komentáře.
-
Hned bych si dala, ale syn nejí játra, tak bych asi je musela nahradit třeba kuřetem nebo vepřovým. To by taky šlo, ne ? Jani, co myslíš ?
-
misza
. Nic na tom není a kuřecí játra jsou za pár kč
Takže hurá do toho!!
-
Jani, při pohledu na tvé fotky mám jazyk až na podlaze
Asi to zítra spáchám.
-
Ivusa, myslím spíš veselá hlava od Remculy
-
Tak to jsi expert Jani ,s těma lysohlávkama by se recept mohl jmenovat Veselá kuřecí stehna....teda aspoň myslím, že po těchto houbičkách je skutečně veselo....
ovšem musím říci ,že s tím nemám zkušenosti
-
Jani
dobrá rada
,ale co proti gustu žádný dišputát.