Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavý meruňkový koláč- (Crumble)

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 389 kJ /
3 200 kcal
Bílkoviny79,24 g
Tuky31,92 g
Vláknina37,20 g
Cholesterol 33 mg
Sodík 243 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy630,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme vločky, mouku, máslo a třtinový cukr dohromady. Krok 2: V mléce s vanilkovým cukrem uvaříme klasicky pudink vanilkový, nebo jen ze škrobu. Krok 3: Polovinu vločkové směsi nasypeme na plech, který vyložíme pečícím papírem a pokryjeme meruňkami, poprášíme skořicí a přelijeme vanilkovým krémem a zakryjeme druhou polovinou sypké směsi. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C, tak 35 minut.

Zveřejněno 18. 1. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Tento úžasně křupavý dezert jsem jednou v létě ozdobila kysanou smetanou a bylo to velmi osvěžující a dobré.

Zdroj: Ovocné, rychlé moučníky Glanc

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkJ6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkJ6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Coža:jsem ráda, že chutnal:-p;-)

Výborný, hodně sladký a mastnější....možná bych másla trochu ubrala, ale jinak super křupavý :-D:yes:

Crumble jsem udělala z poloviční dávky do menší dortové formy, návštěva není hlášená a my bychom to neujedli. Je eňo,ňuňo a ten pudink s těmi meruňkami, nó......ňaminka

A jóó už to vidííím!:yes:

Bibi a kde jsi to dopsala?:-)):-D Já nic nevidím, co se másla týká?:-D

No, nejsem já mišuge:-?,ale už jsem to sem dopsala, tak mě prosím nebičujte:-)):-D

Lído, máš pravdu, Bibi se asi zapoměla zmínit, kde to máslo patří!:-D;-)

Recept vypadá zajímavě,jen nevím,kam patří to rozehřáté
máslo.

Tématické fráze:
meruňkový koláč, merunkovy kolac recept, hrnkový meruňkový koláč, meruňková buchta, crumble z ovesných vloček, meruňkový koláč recepty, meruňkový koláč s pudinkem, jemný meruňkový koláč, recept merunkový koláč, recepty merunkovy kolac, recept na merunkovy koláč, crumble s merunkami, meruňkový koláč hrnkový, dietní meruňkový koláč, rychlý meruňkový koláč, ovocný crumble, meruňková buchta s pudinkem, merunkovi kolac, koláč meruňkový, rýchlá buchta s merunkami

Suroviny:
vločky ovesné jemné, mouka hladká, cukr třtinový, máslo, meruňky, skořice, mléko, cukr vanilkový,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu