Ořechový zákusek
Ořechové těsto s chutí po silné kávě, nahoře pak sladká a křupavá čokoláda. A mezitím jemný máslový krém dochucený rumem. Přesně to je ten chuťově vyladěný moučník, který se podává po nedělním obědě.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 968 kJ / 5 490 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,33 g |
| Tuky | 306,40 g |
| Vláknina | 12,30 g |
| Cholesterol | 1,69 g |
| Sodík | 628 mg |
| Sůl | 2,05 g |
| Sacharidy | 594,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Krok 2: Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Žloutky, cukr a kávu společně vyšleháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Krok 3: Do žloutkové směsi přidáme ořechy, mouku s kypřicím práškem do pečiva a na závěr lehce vmícháme sníh z bílků.
Krok 4: Těsto vylijeme na připravený plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 25 minut. Po upečení necháme korpus zcela vychladnout.
Krok 5: Na náplň uvaříme z mléka, mouky a Zlatého klasu (nebo krémového prášku) hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme máslo s cukrem a postupně do něj vmícháme vychladlou kaši. Nakonec dochutíme rumem.
Krok 6: Náplň rovnoměrně rozetřeme na koláč a poté jej polijeme čokoládovou polevou.
Zveřejněno 24. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PYWA
Moje poznámka
Ořechový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PYWA
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 3 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 5 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 6 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 17 minutami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 3 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 3 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 5 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 6 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 7 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 7 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 8 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 9 hodinami
Tématické fráze:
zákusky recepty,
ořechové zákusky,
nejlepší zákusek,
nejlepší zákusky recepty,
ořechové moučníky,
italské zákusky recepty,
zákusek,
luxusní zákusky recepty,
zákusky s ořechy,
nejlepší zakusky,
orechovy moucnik,
krémové zákusky,
recepty na nejlepší zákusky,
nejlepší zákusek recept,
recepty zakusky,
luxusní recepty na moučníky a zákusky,
nejlepsi recepty na zakusky,
recepty na zakusky,
italské zákusky,
nejlepší zákusky recept
Suroviny:
mouka polohrubá,
ořechy mleté,
cukr moučkový,
vejce,
káva černá,
kypřící prášek do pečiva,
mléko,
máslo,
cukr moučkový,
zlatý klas,
mouka hladká,
rum,
poleva čokoládová,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (8)
http://ke.potraviny.eu/sypke-a-tekute-potraviny/po...
V Čechách ho nedostať, ale Amylon vyrába podobné pod názvom Krémový prášek, ten dostať.
Zlatý klas nie je to isté, čo vanilkový puding, už svojou hustotou sa líši, preto ak nedostanete Krémový prášek, nastavte kopcovitou lyžicou Solamylu alebo pridajte pol balíčka pudingu na rovnaké množstvo tekutiny.
Zlatý klas sa používa v troch hustotách, najredší na dukátové buchtičky, hustejšie krémy do plniek, koláčov...
Ak máte možnosť ísť na Slovensko, alebo tu niekoho máte, doporučujem kúpiť, nedá sa nahradiť pudingom. Nosím ho dcére do Prahy vždy do zásoby, u nás ho vyrába Oetker, škoda, že v Čechách ho nedostať.