Sněhový krém do kremrolí
Kremrole jsou jedním z nejoblíbenějších českých zákusků. Ať už je připravujete z kupovaného listového těsta nebo si děláte třeba domácí šlehačkové, vždy je potřeba je naplnit dokonalým bílkovým sněhem. S našim receptem se vám jistě podaří na výbornou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 257 kJ / 1 018 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,20 g |
Tuky | 0,13 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 265 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 240,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků ušleháme tuhý sníh, nejdříve našleháme a postupně po troškách přidáváme cukr moučku.
Krok 2: Vodu s krupicovým cukrem převaříme na nit. Vaříme, dokud cukrová voda mezi prsty netvoří nit, to znamená namočit prst do rozvaru, prsty zmáčkneme a roztáhneme, mezi nimi by se měla utvořit nit.
Krok 3: Do našlehaných bílků s cukrem tenkým pramínkem vléváme a zašleháváme horký cukrový rozvar a řádně prošleháme.
Krok 4: Tímto krémem můžeme plnit kremrole nebo jiné moučníky.
Zveřejněno 28. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sněhový krém do kremrolí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N0J8
Moje poznámka
Sněhový krém do kremrolí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N0J8
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 4 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 11 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 12 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 2 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 4 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 4 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 5 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 5 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 5 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 7 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 7 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 11 hodinami
Tématické fráze:
sníh do kremrolí,
náplň do kremrolí,
krém do kremrolí,
kremrole náplň,
bílkový krém do kremrolí,
bílkový sníh do kremrolí,
recept na napln do kremroli,
kremrole recept,
krem na kremrole,
vařený sníh do kremrolí,
sníh z bílků do kremrolí,
sníh na kremrole,
recept na sníh do kremrolí,
sníh do kremrolí recept,
sněhová náplň do trubiček,
snich do kremroli,
trubičky na kremrole,
kremrole,
jak uvařit sníh do kremrolí,
sníh do kremrolích recept
Suroviny:
bílek,
cukr moučkový,
cukr krupice,
voda
Komentáře (39)
Měla jsem dvě již rozválená listová těsta - na jejich naplnění by bohatě stačila poloviční dávka z receptu.
"... namočit prst do rozvaru,..."
Tabulka teplot a zkoušení rozvarů:
https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4111&...
Dám si trochu tekutiny na lžíci, párkrát fouknu a pak do té lžíčky strčím prsty a tu lžíčku už do tekutiny zpátky nedávám