Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 718 kJ / 2 323 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,65 g |
Tuky | 22,15 g |
Vláknina | 27,74 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 438,82 g |
Postup přípravy
Chlebík je lehký, není "bílý" a výrazně voní.
Zveřejněno 2. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pivní (základní) chleba pro Václava
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxRl
Moje poznámka
Pivní (základní) chleba pro Václava
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxRl
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 9 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka z mléka
LusiPa před 8 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
8181bartova před 8 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 10 hodinami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 10 hodinami
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 10 hodinami
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 11 hodinami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 11 hodinami
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 11 hodinami
Tématické fráze:
pivní chleba,
chleba recept,
recept na chleba,
pivní chléb,
recepty chleba,
recepty na chleba,
recept na pivní chleba,
pečení chleba,
chleba,
pivní recepty,
domácí chleba,
recepty na domaci chleba,
recept chleba,
pivni kuchařka,
domácí pívní chleba,
pivní chleba recept,
domaci pekarna pivni chleb,
peceni chlaba,
domaci chleba s pivem,
pivní chleb z domácí pekárny
Suroviny:
voda,
pivo světlé,
sůl,
olej,
ocet,
kmín celý,
česnek,
cukr,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká,
droždí,
Komentáře (51)
Ale jedno je fakt, vyskúšala som od teba veľa vecí, zatiaľ ani jedna nebola nevydarená, alebo že by nechutilo!
Děvčátko je naše teď už téměř pětiletá neteř
Jen u nás, pokud by chleba nechutnal, rozhodně by neletěl do koše, ale podarovali bychom s ním něčí slepice. Jídlem neplýtváme.
Mám ale prosbu. Drahé polovičce víc chutná chleba obyčejný kupovaný - právě pro to, že je hutnější a nakyslejší. Moc druhů jsem zatím nevyzkoušela - může mi někdo prosím poradit receptem nebo odkazem? Všude se často právě píše ....chlebík je lehounký nadýchaný... a to není právě asi ono. Moc děkuju.
Jiřinko, fotky jsou
Spagi, jestli chceš chlebík dělat v troubě (pochopila jsem dobře, že pečku nemáš ?), na to má příliš řídké těsto, budeš muset dosypávat...a chleba už nebude tak lehký a kyprý. Co kdybys ho upekla v nějaké vymazané formě?
Na tenhle chlebík jdu zítra, jen to mísení no ...
Jendo, díky za fotky, metodou pokus - omyl pracuji od začátků svého kuchtění
Jano R., ty druhy mouk jsou dost podstatné, dělám recepty tak, aby ti, kdo je budou zkoušet, nemuseli přisypávat a mohli se spolehnout. Třeba pšeničná chlebová mouka "pije" víc tekutiny, než obyčejná hladká. A chlebík s ní je zdravější, není jen bílý. Zkus si jí koupit aspoň kilo a sama uvidíš
Krásné fotky, posílám sedmý bodík a vkládám dvě fotky včera pečeného chleba