Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 794 kJ / 668 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,53 g |
Tuky | 18,02 g |
Vláknina | 48,57 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,98 g |
Sůl | 4,80 g |
Sacharidy | 94,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Příprava marinády: Šťávu z obou citronů smícháme s pepřem, chilli kořením, hořčicí, olejem a pečlivě promícháme. Přidáme ještě 1 papriku, 1 mrkev, které nahrubo nastrouháme, nebo jemně nakrájíme, a 1 prolisovaný stroužek česneku. Přisolíme a marinádu pečlivě rozmícháme.
Krok 2: Kuře rozdělíme na menší kousky. Nevykošťujeme ( má lepší chuť ). Vložíme do marinády, pořádně v ní kuře obalíme a necháme odležet alespoň hodinu - nejlépe přes noc.
Krok 3: Troubu si předehřejeme na 180 °C, kuře vložíme na pekáček s rozpáleným olejem a pečeme asi 30 minut. Během pečení můžeme malinko podlít vodou a poléváme kuře vypečenou šťávou.
Krok 4: Mezitím si připravíme hustou zeleninovou omáčku – cibuli nakrájíme na drobné kostičky, česnek na plátky, mrkev s paprikou rovněž na malé kousky. Ve velkém kastrolu rozpálíme olej, nasypeme cibuli, česnek a promícháme, ihned vložíme zbylou zeleninu a pokud zbyla marináda, přidáme i ji. Malinko podlijeme vodou a dusíme cca 15 minut. Do této směsi vložíme opečené kousky kuřete, promícháme a ještě necháme stát na plotně asi 10 minut, aby se chutě propojily.
Krok 5: Kuře je jemné, křehké, pikantní a zelenina chutná i samotná bez masa. Cibule tam udělá fantastickou šťávu, mrkev ji krásně doplní. Příloha: dlouhozrnná rýže, možná by šel i kuskus. Recept mám už hodně dávno ze starého časopisu.
Zveřejněno 4. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře po senegalsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQAr
Moje poznámka
Kuře po senegalsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQAr
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 9 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka z mléka
LusiPa před 8 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
8181bartova před 8 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 10 hodinami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 10 hodinami
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 10 hodinami
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 11 hodinami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 11 hodinami
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 11 hodinami
Tématické fráze:
senegalské nudle,
ořechový olej,
senegalská kuchyně,
marinády na kuře,
recepty z kuřete,
senegalská pomazánka,
křehké kuře,
kuře-marinády,
kousky kuřete recepty,
kuře tonda,
kuře,
krůtí po senegalsku,
senegalslé kuře,
senegalslé kuře,
kuře česnek mrkev citron,
kuchyně senegalská,
pomazánka senegal,
nudle po senegalsku,
pečené kuře po senegalsku,
senegalská kuchyně recepty
Suroviny:
kuře,
cibule,
citron,
paprika čerstvá zelená,
mrkev,
hořčice pikantní,
chilli,
česnek,
sůl,
pepř,
olej ořechový,
olej olivový
Komentáře (13)